Anlık Bildirim

Facebook Messenger iOS uygulaması baştan yazıldı, hız kazandı

Yavaşlığından ve hantallığından şikayet edilen Facebook Messenger iOS uygulaması sıfırdan tasarlandı. Eskisine göre çok daha hızlı ve küçük boyutlu olan uygulama indirmeye sunuldu.

Facebook Messenger iOS uygulaması baştan yazıldı, hız kazandı Tam Boyutta Gör

Facebook Messenger iOS uygulaması uzun süredir yavaş açılma ve verimsizlik sorunları nedeniyle eleştiriliyordu. Facebook geçen yıl sıfırdan bir uygulama sözü vermişti ve gecikmeli de olsa bu yıl sözünü tuttu.

Facebook Messenger iOS neler sunuyor?

Project LightSpeed adıyla başlayan yeni projede Facebook geliştirici ekibi sıfırdan bir uygulama tasarladı. Yeni Messenger iOS uygulaması tamamen hıza odaklanıyor ve bellekte en az yeri kaplamayı amaçlıyor. Uygulamanın boyutu 30MB altında.

Geliştirici ekip kod satırlarında yüzde 84 civarında bir tasarruf elde etmeyi başarmış. Böylece önceki uygulamanın yüzde 25’i kadar bir boyut elde edilmiş. Yeni uygulamanın önceki versiyona göre iki kat daha hızlı açıldığı ifade ediliyor.

Diğer taraftan Rehber sekmesinin ara yüzünde de önemli bir iyileştirme yapılmış. Birden fazla olan sayfa ara yüzleri tek bir sayfaya indirgenmiş. Böylece her sayfada aynı tecrübe sağlanmış. Uygulama yeni olduğu için bazı özelliklerin sonradan ekleneceği ifade ediliyor. Messenger uygulaması Android tarafında ise mevcut versiyonlarla yola devam edecek.

Messenger Messenger Messenger Messenger Social Networking Ücretsiz 112,9 MB

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim