Anlık Bildirim

Facebook Messenger’da ekran paylaşımı özelliği test ediliyor

Facebook'un mesajlaşma uygulaması Messenger, kullanıcıları kendisine bağlı tutmak için yeni bir özelliği daha test aşamasına soktu. Bu özellik, sesli ya da görüntülü sohbette ekran paylaşımı sağlıyor.

Facebook Messenger’da ekran paylaşımı özelliği test ediliyor Tam Boyutta Gör

Facebook Messenger, dev platformun harici mesajlaşma uygulaması olarak uzun süredir kullanımda ve aynı uygulama, mobil işletim sistemlerinin mağazalarında en çok indirilenler arasında hep en başlarda. Facebook tarafından yeni eklenen bir özellik, uygulamada kullanıcıların birbirleriyle ekran paylaşımı yapmalarına imkan sağlıyor. Bu özellik, şimdilik Android için beta sürümünde ve yakında stabil sürüme sunulacak. 

Sesli ya da görüntülü sohbetlerde bir buton olarak bulunan ekran paylaşımı, ilk olarak tersine mühendislik alanında uzman Jane Manchun Wong tarafından paylaşıldı. Karşılıklı sohbet sırasında ekran paylaşımı açıldığında, kamera kapanıyor ve sohbetteki kişiler paylaşan kişinin ekranını görebiliyor. Özellik doğal olarak Android’in ekran öğelerini gösterme iznini talep ediyor.

Özellik şimdilik karşı tarafın ana cihaza müdahalesine izin vermiyor. Pek fazla kullanılacağı düşünülmeyen bu özellik, muhtemelen yaşlılara teknik destek için sunulacak ve ekstra uygulama kurma basamağını ortadan kaldıracak.

Şu an hâlâ geliştirme aşamasında olan özellik, bir süre test edilecek ve ardından stabil sürüme aktarılacak. 

Messenger Messenger Messenger Messenger Meta Platforms, Inc. Haberleşme Ücretsiz

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim