Anlık Bildirim

Facebook büyümeye devam ediyor

Sızdırılan kullanıcı verileri, gözden kaçan kötü niyetli üçüncü taraf uygulamalar ve ödenen milyarlarca dolarlık tazminatlar kullanıcıyı kaçırmaya yetmedi. Facebook hala büyüyor.

Facebook büyümeye devam ediyor Tam Boyutta Gör

Yıllardır veri sızıntısı veya sahte haber skandalları ile çalkalanıyor olsa da Facebook hiçbir zaman olumsuz bir etkisini görmedi. Aksine firma sürekli aktif kullanıcı sayısını arttırmayı başarıyor.

İstikrar hiç bozulmadı

İnternete her yeni katılan kişi veya en azından belirli bir yaşa geldikten sonra sosyal medya dünyasına atılan çocuklar Facebook için potansiyel kullanıcılar haline dönüşüyor. İlgiyi hiçbir zaman kaybetmeyen platform bu potansiyeli iyi kullanıyor.

Firmanın yılın üçüncü çeyrek raporlarına göre aylık toplam kullanıcı sayısı 2.45 milyar olarak gerçekleşti ve yıl bazında yüzde 8 artış yaşandı. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 1.62 milyar oldu ve yıl bazında yüzde 9 artış yaşandı. Facebook haricinde bu kadar istikrarlı bir şekilde kullanıcı sayısını arttıran başka bir platform yok diyebiliriz.

Facebook bünyesindeki WhatsApp, Instagram ve Messenger da hesaba katıldığında aylık olarak bu servislerden en az birine giren kullanıcı sayısı 2.8 milyar. Günlük olarak ise 2.2 milyar civarında. Yani Facebook her anlamda kazanıyor.

Gelir olarak ise üçüncü çeyrekte 17.6 milyar dolar elde edilmiş. Yıl bazında artış yüzde 29. Bu rakamın büyük kısmı reklamlardan geliyor. Faaliyet karı yüzde 24 artışla 7.1 milyar dolar olurken net gelir de 6 milyar dolar olarak gerçekleşmiş.

Yakın zamanda veri sızıntılarından 5 milyar dolar tazminat ödeyen Facebook bunu çabuk telafi etmiş gibi görünüyor. Yılın son çeyreğinde de firmanın mali tablolarında herhangi bir düşüş beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim