Anlık Bildirim

F-35 savaş uçağında 883 tasarım hatası tespit edildi

Bir sivil toplum kuruluşu tarafından ele geçirilen 28 Şubat tarihli raporda, F-35 savaş uçağında 883 tasarım hatası bulunduğu ve bunlardan 448 tanesinin halen devam ettiği ortaya çıktı.

F-35 savaş uçağında 883 tasarım hatası tespit edildi Tam Boyutta Gör

Beşinci nesil savaş uçağı olarak geliştirilen F-35’in tasarım hataları bitmek bilmiyor. “Project on Government Oversight” isimli sivil toplum kuruluşunca ele geçirilen yeni bir raporda, halihazırda uçakta 883 tasarım hatasının bulunduğu bildirildi.

ABD’de Müşterek Taarruz Uçağı (F-35) Program Ofisi’nin hazırladığı 28 Şubat tarihli raporda, 448 arızanın halen devam ettiği ve bu konuda program ofisiyle yüklenici firmalar arasında anlaşmazlık olduğu belirtildi. Söz konusu tasarım hataların pilotlar veya mühendisler tarafından tespit edildiği fakat uçağı tasarlayıp inşa eden şirketlerin bunları arıza olarak görmediği kaydedildi.

162 hataya ilişkin düzeltme planı bulunmuyor

Yayınlanan rapora göre F-35 mühendisleri, tespit edilen 10 tasarım hatası için uçağın bir sonraki modernizasyon sürecini bekliyor. Ayrıca, 273 tasarım hatasına da çözümler bulunduğu fakat hem ek fon hem de daha fazla test yapılmasını gerektirdiği için bu hatalara dokunulmadığı belirtiliyor. 162 hataya ilişkin ise arızaların devam ettiği ve düzeltme planı olmadığı ifade ediliyor. Bu da şirketlerin söz konusu tasarım hatalarına ilişkin yapacak bir şeyi olmadığı anlamına geliyor.

Lockheed Martin’in F-35 ofisine, uçağın mevcut halinin projenin şartnamelerine uygun olduğunu söylediği ancak belirtilen tasarım hatalarının düzeltilmesi isteniyorsa proje sözleşmesine ek fiyat eklenmesini istediği de gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8292 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f-35, tasarım hatası ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim