Anlık Bildirim

Essential firması resmen kapandı, projeler iptal

Android dünyasının en sofistike akıllı telefonlarını üretmek amacıyla yola çıkan Essential Phone yönetim düzeyinde yaşanan skandallar ve mali krizler sonrasında kapıya kilit vurdu.

Essential firması resmen kapandı, projeler iptal Tam Boyutta Gör

Android'in babası olarak tanımlanan Andy Rubin'in kurduğu ve çentik tasarımlı aynı adı taşıyan akıllı telefonu ile popüler olan Essential firması kepenk kapatıyor. Tüm projeler ve teknik destekler iptal edildi.

Rüya bitti

2017 yılında tanıtılan Essential Phone barındırdığı çentik tasarımı ile rakiplerinden farklılaşmış ve akıllı telefon dünyasında yeni bir akımı başlatmıştı. Aslında Sharp gibi firmalar çentik tasarımını daha önce de kullanıyordu ancak Rubin global olarak bunu pazarlamasını bilmişti.

Essential Phone yüksek fiyat etiketi nedeniyle çok yüksek satış rakamlarına ulaşamadı. Yine de Rubin'in ismi ve enerjisi devam modelleri için potansiyel oluşturuyordu. Ne varki Google macerasında bir kadın çalışan ile uygun görülmeyen bir ilişki içerisine girmesi ve üstelik bunun şirket içerisinde saklı tutularak Rubin'in 90 milyon dolar tazminat ile görevden ayrılmasına izin verilmesi her şeyi allak bullak etti.

Rubin bir süre Essential patronluğundan uzak durmak zorunda kaldı. Kendi kurduğu Playground yatırım şirketi tüm ilişkilerini sona erdirdiğini duyurdu. Yaşanan mali kriz ile birlikte Essential fırtınası da dinmiş oldu.

Essential firması resmen kapandı, projeler iptal Tam Boyutta Gör

Firma Essential 2 projesini iptal etse de oldukça uzun bir yapıya sahip ve yapay zeka ile kullanıcısını anlayabilen Project Gem ile yeniden teknoloji dünyasının karşısına çıktı. Bununla birlikte eski ruhunu kaybettiği için firmanın tarihten silinmesi de kaçınılmaz oldu.

Essential yaptığı açıklamada faaliyetlerin son verdiğini duyurdu. Mevcut Essential Phone için teknik destek kesildi ve Project Gem projesi iptal edildi. Ayrıca 2018 yılında satın alınan Newton Mail de 1 Mayıs tarihinden itibaren kapatılıyor.

Piyasaya fırtına gibi girdikten sonra sinerjisini koruyamayan Essential Phone teknoloji tarihindeki yerini alırken yeni girişimler için de önemli bir ders niteliğinde olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim