Anlık Bildirim

Eski FDA başkanı: Pfizer/BioNTech aşısı çocuklar için onay alabilir

Eski ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) başkanı ve şu an Pfizer yönetim kurulu üyesi olan Dr. Scott Gottlieb’e göre Pfizer/BioNTech aşısı kış başına kadar çocuklar için onay alabilir.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) 2017-2019 arasında başkanlığını yapmış olan ve şu an önde gelen bir ilaç şirketi olan Pfizer’in yönetim kurulunda olan Dr. Scott Gottlieb, Covid-19 aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gottlieb’in pazar günü yaptığı açıklamalara göre Pfizer/BioNTech aşısı, kış aylarının başında 12 yaşından küçük çocuklara da sunulmaya başlanabilir.

Eski FDA başkanı: BioNTech aşısı çocuklar için onay alabilir

“Face the nation” isimli programda yapılan açıklamalarda, Pfizer’in önümüzdeki ay FDA’ya veri sunacağı ve bunun ardından aşının 5 yaş üstü için kullanımı için acil kullanım izni başvurusu yapılacağı ifade edildi.

Gottlieb bununla ilgili, “Aşının gereken onayı alacağını düşünüyorum. Muhtemelen sonbahar sonunda veya kış başında çocuklar da aşılanmaya başlayabilir” ifadelerini kullandı. FDA, mayıs ayında da 12-15 yaş arası çocuklara aşı yapılabilmesi için Pfizer/BioNTech’e acil kullanım izni vermişti.

2 yaş üstü için klinik deneyler sürüyor

Açıklamalara göre şirketin iki yaş üstü çocuklarda kullanımı için klinik deneyler ise devam ediyor. Gottlieb, 2-5 arası çocukların aşılanması ile ilgili verilerin Kasım 2021’de açıklanacağını da açıklamalarında belirtti. Eski başkana göre FDA, 5 yaş üstüne izin verirse 2 yaş üstü için aşıların başlaması da yakın bir zamana alınabilir.

Eski FDA başkanı: BioNTech aşısı çocuklar için onay alabilir

Delta ile mücadelede “kritik” öneme sahip

Son olarak açıklamalarda Gottlieb, her gün 300 çocuğun Covid-19 dolayısıyla hastane kaldırıldığını, okulların yüz yüze eğitime geçmesinin bulaşıcılığını artırdığını belirtti. Ayrıca, küçük çocukların aşı olmasını sağlamanın son derece bulaşıcı olan Delta varyantı ile mücadelede kritik bir önem taşıyacağı da açıklamalarda belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6193 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fda, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim