Anlık Bildirim

Ericsson, Türkiye'ye yapay zeka merkezi açıyor

Ericsson, ülkemizde yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı Ar-Ge çalışmaları için yeni bir merkez açıyor. Merkezde geliştirilen teknolojilerin 5G ve diğer alanlarda kullanılması hedefleniyor.

Ericsson, Türkiye'ye yapay zeka merkezi açıyor Tam Boyutta Gör

Bir zamanlar cep telefonlarıyla ülkemizde sevilen Ericsson, son dönemlerde makine öğrenimi, yapay zeka, 5G konuları üzerinde yoğunlaştı. Ericsson, yapay zeka çalışmalarını geliştirmen için Türkiye’ye büyük bir merkez kuruyor.

Ericsson İstanbul’a kuracağı yeni merkezinde yapay zeka ve makine öğrenimi dahil olmak üzere yeni nesil teknolojilere dayalı ürünler ve hizmetler geliştirilmesi amaçlanıyor. Merkezin, servis sağlayıcıların dijital planlarını ayrıntılı bir şekilde tasarlayabilmelerine yardımcı olması amaçlanıyor. Yeni merkez Ericsson’un Operations Engine modelinden faydalanacaki. Servis sağlayıcıların dijital dönüşüm girişimlerini ve yerel Ar-GE ekosistemini destekleyecek.

Ericsson Genel Müdürü Işıl Yalçın’ın yeni açılacak merkezle ilgili açıklamaları şöyle:

"Dijital dönüşümden geçen servis sağlayıcılar, yeni hizmetleri pazara ilk sunan ve ihtiyaç duyulan çevikliğe ulaşmak için giderek daha fazla yapay zeka ve otomasyona yöneliyor. Ericsson olarak yeni merkezimizin kurulmasıyla birlikte ekosistemimizi daha da geliştirecek, sadece Türkiye'de günümüzün teknolojik ortamında ihtiyaç duydukları araçlara Türk mühendislerimizle destek olacağız.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim