Anlık Bildirim

Endonezya'da Covid-19 hastalarına oksijen tüpü yetiştirilemedi

Dün Endonezya'da bir devlet hastanesinde yaşanan Covid-19 kaynaklı hastaların artması sebebiyle hastanede oksijen tüpü yetiştirilemedi ve sırf bu yüzden onlarca kişi öldü.

Endonezya'da oksijen tüpü yetiştirilemedi Tam Boyutta Gör

İlk olarak Hindistan'dan görülen ve şu an bütün dünyayı kasıp kavuran Delta varyantı sebebiyle Endonezya'da bir hastanede oksijen tüpleri tükendi. Hastalara oksijen tüpü yetmediği için 60'dan fazla hasta hayatını kaybetti. 

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya'da SARS-CoV-2 Delta varyantı kaynaklı vakalar sebebiyle hastaneler dolup taştı. Endonezya'daki Cava Adası'ndaki bir devlet hastanesinde fazla yoğunluk sebebiyle oksijen tüpü temin edilemedi hastalara. Bu yüzden de onlarca hasta doğrudan hayatını kaybetti.

Hastane yetkililerinden biri akşam sekiz sularında oksijen stoklarının tükendiğini ve pazar erken saatlere kadar ölen insan sayısının 60'ı aştığını söyledi. Ülkede günlük vakalar 30 bine ulaşıyorken, hastalar yer bulabilmek için günlerce beklemek zorunda kalabiliyor. Öte yandan aşı uygulaması da fazlasıyla yavaş ilerliyor. Şimdilik ülkenin yalnızca %5'i aşılanmış durumda. 

Covid-19 süreci boyunca ülkelerin ekonomik gücü doğrudan yaşam ve ölüm arasında bir belirleyiciliğe sahip oldu ve olmaya da devam ediyor. Basitçe artık insanların yaşadığı ülkenin ekonomik düzeyi ne kadar yaşayabileceklerini belirliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim