Anlık Bildirim

Elon Musk: "Tesla, seviye 5 otonom sürüşe ulaşmaya çok yakın"

Elon Musk, Tesla sahiplerinin merakla beklediği seviye 5 yani tam otonom sürüş teknolojisine ulaşmaya çok yakın olduklarını ve temel fonksiyonları bu yıl içinde edineceklerine emin olduğunu söyledi.

Elon Musk: 'Tesla, seviye 5 otonom sürüşe ulaşmaya çok yakın' Tam Boyutta Gör

Tesla, gerek başarı ve başarısızlıkları gerekse sahip olduğu teknolojilerle otomotiv sektörünün en çok konuşulan markalarından biri. Bu teknolojilerin başında da AutoPilot adı verilen otonom sürüş teknolojisi yer alıyor.

Otomotiv dünyasında 1’den 5’e kadar numaralandırılan otonom sürüş sistemleri, aracın bazı küçük fonksiyonları yerine getirebilmesinden başlayıp A noktasından B noktasına hiçbir insan müdahalesi olmadan gidebilmesine kadar uzanıyor. ABD’li üretici Tesla da, sahip olduğu teknolojiyi 5. seviyeye ulaştırmak için çalışıyor. Tesla modelleri şu anda bu konuda piyasadaki en gelişmiş araçlar arasında fakat henüz tam olarak istenilen noktaya erişebilmiş değil.

Tesla CEO’su Elon Musk, bu konuda önemli bir açıklamada bulunarak şirketin seviye 5 otonom sürüş teknolojisine ulaşmaya “çok yakın” olduğunu belirtti. Musk, Çin’de düzenlenen Dünya Yapay Zeka Konferansı’nda (WAIC) yayınlanan video mesajında “seviye 5 ya da diğer adıyla tam otonomun başarılabileceğine eminim ve bunun çabucak olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Başarılı yönetici ayrıca, “seviye 5 otonom için gereken temel fonksiyonlara bu yıl içerisinde sahip olacağımıza eminim” ifadesine yer verdi. Elon Musk ayrıca Tesla’nın ısı yalıtımı ve soğutma sistemleri geliştirdiğini de söyledi. Bu da şirketin araçlarında daha gelişmiş bilgisayar kullanılabilmesine imkan verecek.

Günümüzde otomotiv devlerinin yanı sıra Google bünyesinde faaliyet gösteren Waymo ve Uber gibi pek çok teknoloji şirketi otonom sürüş teknolojileri için milyar dolarlık yatırımlar yapıyor. Bu konuda hangi şirketin başı çekeceğini zaman gösterecek. Fakat her ne olursa olsun insanların “kontrolün tamamen araçta olduğu bir yolculuk” fikrine alışması zaman alacak gibi görünüyor.

Tesla geçtiğimiz aylarda AutoPilot için bir yazılım güncellemesi yayınlamış ve araçlarının trafik işaretlerini algılayıp ona göre hareket etmesini sağlamıştı. Söz konusu özelliği bir Tesla kullanıcısının aşağıdaki paylaşımından görebilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4218 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla autopilot, seviye 5 otonom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim