Anlık Bildirim

Elon Musk açıkladı: Neuralink insan beynine ilk çipi bu yıl takacak

Elon Musk, Paris'teki bir etkinlikte insan beynine ilk çipi bu yıl takmayı planladıklarını duyurdu. Neuralink bu denemeyi belden aşağısı felçli ya da tetraplejisi olan bir hastada yapacak.
Elon Musk: Neuralink insan beynine ilk çipi bu yıl takacak Tam Boyutta Gör
Elon Musk'ın beyin çipi şirketi Neuralink, yıllar süren bekleyişin ardından nihayet geçtiğimiz Mayıs ayında insanlar üzerinde klinik deneyler yapmak için onay almıştı. Ünlü girişimci ilk gönüllü hastaya bu yılın sonuna kadar çip takmayı planladıklarını söyledi.

Paris'teki VivaTech etkinliğinde konuşan Musk bunun için gerekli kriterleri belirlediklerinden bahsetti. Neuralink, tetraplejik yani boyundan aşağısı felçli veya belden aşağısı tutmayan bir hastaya mikroçip takmayı planlıyor. Musk bu denemeler için seçecekleri hasta sayısını ise belirtmedi.

Elon Musk: Neuralink insan beynine ilk çipi bu yıl takacak Tam Boyutta Gör

Hareket kabiliyetini kaybetmiş insanlara yardımcı olacak

Neuralink çiplerinin uzun süredir koyunlar, domuzlar ve maymunlar üzerinde test edildiğini hatırlatalım. Geliştirilen çiplerin kol ve bacaklarında hareket kabiliyetini kaybetmiş insanların hayatını kolaylaştırması bekleniyor.

Giriş kısmında da belirttiğimiz gibi Neuralink, beyin implantı ameliyatı gerçekleştirmek için ABD'li düzenleyicilerden gerekli izni aldı. Bu onay aynı zamanda prosedürler için cerrahi robotların kullanılmasını da içeriyor. Robot hastanın kafatasında küçük bir delik açacak, implantı yerleştirecek ve çipi ince elektrotlarla serebral kortekse bağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim