Anlık Bildirim

Elektrikli Fisker Ocean, en tepedeki Extreme versiyonuyla 545 beygir güç sunacak

Henrik Fisker, önümüzdeki yıl piyasaya sürecekleri Fisker Ocean isimli elektrikli SUV modelinin en üst seviyede ne kadar güç sunacağını açıkladı. Fisker Ocean'ın üretimine Kasım 2022'de başlanacak.

fisker ocean ön tasarım Tam Boyutta Gör

Önümüzdeki yıl elektrikli SUV pazarındaki rekabete dahil olmaya hazırlanan Fisker Ocean'ın teknik özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez de bizzat Henrik Fisker'dan otomobilin en üst versiyonda ne kadar güç sunacağını öğrendik.

Söz konusu bilgiyi Twitter hesabından duyuran Fisker, serinin en tepesinde bulunacak Ocean Extreme versiyonunun toplamda 400 kW yani 545 beygir güç sunan iki elektrik motoruna sahip olacağını duyurdu. Bu kapsamda elektrikli SUV'un dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağını söylemek de yanlış olmaz.

Ocean Extreme'in diğer teknik özellikleri henüz paylaşılmadı. Öte yandan Fisker daha önce giriş seviyesinde yer alacak versiyonla alakalı açıklamada bulunmuş ve 80 kWsa batarya paketiyle 480 kilometreye kadar sürüş menzili sunacağını, hızlı şarj özelliği sayesinde yüzde 15'ten 80 doluma 30 dakikada ulaşabileceğini belirtmişti. Ayrıca giriş seviyesinin ABD'de 37.499 dolardan başlayacağını da açıklamıştı. Ülkede sunulan teşviklerle otomobili bu fiyattan daha ucuza satın almak mümkün olacak.

fisker ocean arka tasarım Tam Boyutta Gör

Özellikleri bir kenara bırakacak olursak, Fisker'ın üretime adım adım yaklaştığını söyleyebiliriz. Şirket, Magna International ile bir süredir yürüttüğü seri üretim anlaşması görüşmelerini bu haftanın başında tamamlamıştı. Anlaşma kapsamında Fisker Ocean'ın üretimine 17 Kasım 2022'den itibaren Avusturya'nın Graz şehrindeki karbon nötr fabrikada başlanacak. İki şirket arasındaki anlaşma planlanan üretim hacimleri ve maliyetleri, kalite ölçütleri, kritik planlama ve piyasaya sürme aşamalarının yanı sıra Ocean programını 2029'a kadar destekleyecek tüm tesis yatırımlarını kapsıyor.

Fisker Ocean, teknik özelliklerinin yanı sıra tasarımıyla da dikkat çekiyor. Güneş panellerinden oluşan cam tavanın menzile katkıda bulunacağı elektrikli SUV'un California Mode isimli bir özelliğe sahip olacağı belirtilmişti. Bu mod, sürücünün araçtaki ön cam hariç tüm camları (cam tavan dahil) tek bir tuşla açıp kapatabilmesini sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim