Anlık Bildirim

Elektrikli Cupra UrbanRebel konsepti, markanın yarış genleriyle tanıtıldı

Cupra, 2025'te piyasaya süreceği elektrikli şehir otomobilinin ön gösterimini UrbanRebel konseptiyle yaptı. İlk izlenimi yarış genleriyle vermek isteyen marka, konsepte agresif bir tasarım kazandırmış

Elektrikli Cupra UrbanRebel konsepti yarış genleriyle sahnede Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz mayıs ayında ilk elektrikli otomobili Born'u görücüye çıkaran Cupra bu kez yeni UrbanRebel konseptiyle karşımızda.

Cupra UrbanRebel konsepti, 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan yüzde 100 elektrikli şehir otomobilini temsil ediyor. Konseptin tasarımında yarış otomobillerini andıran detaylar dikkat çekiyor. Cupra, bu durumu şu sözlerle açıklıyor:

"Yarış, başından beri CUPRA'nın DNA'sının merkezinde yer alan bir kavram. Bu nedenle %100 elektrikli şehir otomobili vizyonumuzu ilk olarak cesur ve keskin görünümlü bir yarış arabası olarak sunmaya karar verdik."

Cupra UrbanRebel konseptini Volkswagen Grubu çatısı altında üretilecek küçük elektrikli otomobillere ilk bakış olarak nitelendirebiliriz. Söz konusu konsept, grubun en kısa MEB platformu üzerine inşa edilmiş ve 2025 itibariyle grubun farklı markalarından aynı platformu kullanan başka küçük elektrikli otomobiller de göreceğiz.

Oldukça agresif bir tasarıma sahip olan konseptin ön bölümünde kaslı bir ön kaput, üçgen şekilli ışık imzasına sahip farlar ile dikey hava girişlerine ve kanatlara sahip sportif ön tampon dikkat çekiyor. Kavisli ön cam ve hiç bölünmeden devam ediyormuş gibi görünen yan camların oluşturduğu bütünlük de kaskların vizör kısmını anımsatıyor ki bunu Tavascan konseptinde de görmüştük.

Elektrikli Cupra UrbanRebel konsepti yarış genleriyle sahnede Tam Boyutta Gör

Aerodinamik jantları ve mat siyah tavanıyla dikkat çeken Cupra UrbanRebel konseptinin arka bölümündeyse devasa bir kanat yer alıyor. Merkezdeki aydınlatmalı Cupra logosundan başlayan ışık şeridi, bu kanadın dikey kollarında son buluyor. Bu kanatla birlikte arka cam üzerindeki üçgen şekilli ışık imzası ve arka tamponun şekli de üretim versiyonunda görmeyi beklemediğimiz detaylardan.

Konseptin uzunluğu 4080mm, genişliği 1795mm, yüksekliği ise 1444mm olarak açıklandı. Konseptteki sistemin ürettiği güç 335 beygir fakat bu değer sınırlı bir süreliğine 430 beygire çıkabiliyor. Bu da kompakt modelin 0-100 km/s hızlanmasını 3.2 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Üretim versiyonunun bundan daha az güç sunacağını ve 3 kapı yerine 5 kapılı gövdeye sahip olacağını düşünebiliriz.

Volkswagen'in de böyle bir elektrikli şehir otomobili çıkaracağı konuşuluyor. Alman markanın küçük elektrikli otomobilin 25 bin euro'nun altında fiyatlandırmayı hedeflediği de gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim