Anlık Bildirim

Deprem en çok Elazığ'ı vurdu

Dün saat 21.28'de Bingöl'de meydana gelen depremde en çok hasarı alan yerler Elazığ'ın bazı köyleri oldu. Valilikten yapılan açıklamada can ve mal kaybı olmadığı söyleniyor.

Elazığ depremi Tam Boyutta Gör

Dün saat 21.28'de Bingöl'ün Kığı ilçesinde meydana gelen 5,2 şiddetindeki depremde en çok hasar göre yer Elazığ Karakoçan ilçesi oldu. Depremden sonra ilçede yaşayan birçok vatandaş geceyi dışarda geçirmek zorunda kaldı. 

Depremde Karakoçan ilçesindeki 5 köy hasar gördü. Öte yandan bunlardan en çok hasarı Kuşbayırı köyü aldı. 80 haneli ve 250 nüfuslu köyde çoğunluğunu kerpiç evlerin oluşturduğu birçok ev hasar gördü. Bununla birlikte gerçek hasar tespiti ancak güneş doğduğunda netleşti.

Elazığ depremi Tam Boyutta Gör

Deprem anını aktaran köy sakinlerinden İrfan Tayar, bahçede otururken birdenbire şiddetli bir patlama sesi duyduklarını ve dışarıda olmalarına rağmen koşmaya başladıklarından bahsetti. Deprem bittikten sonra ise eve geldiklerinde Tayar'ın söylediğine göre kapı açılmıyordu ve zorla kapıyı atıklarını söyledi. Daha sonra da birçok köy sakini ya dışarıda geçirmek zorunda kaldı ya da evi hasar görmemiş komşularına sığındı. Bu deprem son birkaç yıldır arka arkaya gerçekleşen Elazığ depremlerini hatırlattı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim