Anlık Bildirim

Eklenti yükleyen Edge kullanıcıları Chrome önerisiyle karşılaşıyor

Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısı, Chrome eklentilerini de destekliyor. Ancak eklenti yüklemek için Chrome mağazasına giden kullanıcılara Chrome indirmeleri tavsiye ediliyor.
Eklenti yükleyen Edge kullanıcıları Chrome önerisiyle karşılaşıyor Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere Microsoft havlu atarak Edge tarayıcısını Chromium tabanlı hale getirdi. Yeni tarayıcı oldukça beğenildi. Hatta Chrome için geliştirilen tüm eklentilerin desteklenmesi birçok kullanıcı için kolay geçiş süreci oluşturdu. Bugün ise eklenti yüklemek için Chrome mağazasına giden Edge kullanıcıları, Chrome indirme önerisiyle karşılaşmaya başladı.

"Güvenlik gerekçesiyle"

Chrome Web Mağazası içerisinde gösterilen uyarının tam metni şu şekilde “Google, uzantıları güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için Chrome’a geçmenizi önerir.” Haberimiz içerisindeki görselde de görebileceğiniz uyarının devamında Chrome indirmek için bir bağlantı bulunuyor.

Yine bir başka Chromium tabanlı tarayıcı olan Opera’ya baktığımızda ise onda bu tarz bir uyarının çıkmadığını görüyoruz. Anlaşılan o ki, Google Microsoft’un yeni Edge tarayıcısı önüne engel koymaya kararlı.

Google’ın Microsoft Edge için yaptığı ilk hamle de bu değil. Stadia gibi kendisine ait servisleri de Edge içerisinde kullanılamayacak şekilde ayarladı. Hatta Gmail, YouTube Music gibi farklı servislerde de kullanıcılar uyarıyla karşılaşıyorlar. Tabii ki Microsoft tarafı da boş durmuyor. Windows’dan aldığı güçle Microsoft’un da benzeri hamlelerle kullanıcıları Edge’e yöneltmeye çalıştığını gördük.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim