Anlık Bildirim

Dünyanın ilk insanlı akrobasi dronu tanıtıldı

Dünyanın ilk insanlı akrobasi dronu olan Big Drone isimli araç Hırvatistan'da deneme uçuşları gerçekleştirdi. Ortaya çıkan görüntüler gerçekten de heyecan verici.

Dünyanın ilk insanlı akrobasi dronu tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Drone Champions AG simli şirket tarafından tasarlanıp üretilen ve Drone Champions League adlı oyunu tanıtmak maksadıyla kullanılan dron, Hırvatistan’da yapılan bir etkinlikte kullanıldı.

Bütün gövdesi karbondan üretilen “Big Drone” isimli araç, aerodinamik bir kaportadan çıkan 6 adet kola sahip. Her bir kolda aynı eksene sahip iki pervanesi bulunan araç, toplam 12 pervaneyle uçuyor. Big Drone insanlı bir hava aracı. Ancak dron içinde oturan kişi pilot değil bir yolcu. Zira drone, uzaktan kumandayla yerden kontrol ediliyor.

Drone Champions ekibi Vrsar Hırvatistan’da gerçekleştirdiği gösterinin ilk etabında dronun limitlerini zorlamaya karar vermiş. Red Bull ekibinin de görüntülediği ilk uçuşta aracın yolcu koltuğuna bir manken konmuş. Ortaya konan manevraların daha önce böyle bir büyüklükteki dronda hiç denenmediğini belirten ekip, daha sonraki uçuş için ise kabine Drone Champions kurucusu Herbert Weirather’ı yerleştirmiş.

Cansız manken ile birlikte yapılan akrobasi hareketlerine kıyasla daha sakin bir uçuş gerçekleştiren Weirather, denemenin ardından emniyetli bir şekilde yere inmiş. Weirather uçuş sonrası yaptığı açıklamada, “İleriki dönemlerde yepyeni bir yarış deneyimi yaratmak ve dron pilotlarını DCL-The Game vasıtasıyla işe almak vizyonuyla ilk insanlı akrobasi dronunu geliştirdik ve ürettik” açıklamalarında bulunmuş.

Aşağıdaki videoda izleyebileceğiniz ve cansız mankenler yerine insanlarla yapılacak akrobasi uçuşlarının geleceği henüz belli olmasa da bu tür araçların hareket kabiliyetleri gerçekten etkileyici görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim