Anlık Bildirim

Dünyanın ilk beş fanlı GeForce RTX 4090’ı piyasaya çıktı

Dünyanın ilk beş fanlı GeForce RTX 4090 kartı MaxSun RTX 4090 MegaGamer oldu. Çinli üretici, ekran kartına yerleştirdiği beş fan ile birlikte daha etkili bir soğutmayı hedefliyor.
Dünyanın ilk beş fanlı GeForce RTX 4090’ı piyasaya çıktı Tam Boyutta Gör
Şimdiye kadar oldukça büyük yapılı GeForce RTX 4090 kartlarını farklı üreticilerden görmüştük. Şimdi ise Çinli üretici MaxSun, üstünde beş adet fan taşıyan RTX 4090 MegaGamer modelini piyasaya sürdü. Bu fanlar kartta daha iyi bir soğutma performansı elde edilmesini hedefliyor. Ancak bu fanların ikisinin küçük olması gürültü konusunu da akıllara getiriyor.

5 fanlı RTX 4090

Dünyanın ilk beş fanlı GeForce RTX 4090’ı piyasaya çıktı Tam Boyutta Gör
MaxSun RTX 4090 MegaGamer, toplam beş fanı bünyesinde barındırırken kompakt 3 yuvalı yüksekliğini koruyan soğutma sistemini içinde barındırıyor. İlginç bir şekilde, "Air Boost" olarak bilinen bu küçük fanlardan ikisi yan taraflara yerleştirilmiş durumda. Daha büyük 10 cm ve 11 cm fanlar havayı verimli bir şekilde büyük bir soğutucuya yönlendirirken, daha küçük fanlar ısıyı uzaklaştırmak için kullanılıyor.

 

Dünyanın ilk beş fanlı GeForce RTX 4090’ı piyasaya çıktı Tam Boyutta Gör
7000 mm² ısı yayma yüzey alanına ve kapsamlı bir buhar odasına sahip olan soğutucu, firmanın RTX 4080 modelinde de kullanılmıştı. Kartın bir diğer ilginç özelliği ise çıkartılabilir USB destekli bir ekrana sahip olması. Bu ekran, kullanıcıların istedikleri metni veya grafiği eklemelerine olanak sağlıyor. MaxSun RTX 4090 MegaGamer, temel modele göre yüzde 2,4 daha yüksek olan 2580 MHz’lik saat hızlarıyla geliyor. Kartta bunun dışında bir değişiklik bulunmuyor. Ek olarak MaxSun GPU'lar genellikle Çin’in iç pazarında satışa sunuluyor ve bu model de muhtemelen yalnızca Çin'de mevcut olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17023 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
MaxSun, RTX 4090 MegaGamer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim