Anlık Bildirim

Dünyanın en değerli 500 markası açıklandı

Brand Finance, Dünyanın En Değerli 500 Markası 2020 araştırmasının sonuçlarını paylaştı. 200 milyar dolar barajını aşan Amazon, en değerli markalar listesinde zirveyi bırakmadı.

Dünyanın en değerli 500 markası açıklandı Tam Boyutta Gör

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Dünyanın En Değerli 500 Markası 2020 araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Listenin en tepesine baktığımızda ABD’li şirketlerin hakimiyetini görüyoruz.

Brand Finance’in paylaştığı sonuçlara göre, dünyanın en değerli markaları sıralamasında lider değişmedi. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 188 milyar dolar olarak belirlenen marka değeri ile lider koltuğunda oturan Amazon, değerini yaklaşık 221 milyar dolara yükselterek yerini kimseye kaptırmadı.

Listenin ikinci ve üçüncü sırasına baktığımızda ise Google’ın rakibi Apple’ı solladığını görüyoruz. Google, 2019’da 143 milyar dolar olarak belirlenen marka değerini 160 milyar dolara çıkararak basamak yükselmiş. Apple ise 153 milyar dolardan 140 milyar dolara gerilemiş. Listenin ilk beş sırasını tamamlayan Microsoft ve Samsung’un yeri değişmemiş.

Paylaşılan sonuçlara göre, geçtiğimiz yıla kıyasla marka değerini en çok yükselten şirket Tesla oldu. ABD’li elektrikli araç üreticisi, marka değerini yüzde 64,9 oranında artırarak bu ünvanın sahibi oldu. Bazı markalar ise Tesla kadar şanslı değildi. Örneğin Baidu, yüzde 54,1 oranında düşüşle marka değeri en çok düşenler sıralamasının başında yer aldı.

Brand Finance’in listesine otomotiv özelinde baktığımızda, ilk sırada yer alan Mercedes-Benz’in marka değerini 5 milyar dolar yükselttiğini ve basamak atlayarak 11’inci sıraya yerleştiğini görüyoruz. Mercedes’i izleyen Japon üretici Toyota da marka değerini 6 milyar dolar yükselterek liste genelinde 15’inci sıraya yükselmiş. Ardından gelen Volkswagen ise yaklaşık 45 milyar dolar marka değeri ile otomotiv markaları arasında 3’üncü, liste genelinde 25’inci sırada yer bulmuş.

En çok marka ABD'den

Paylaşılan sonuçları ülke bazında ele aldığımızda, en değerli 500 marka listesinde 205 markasıyla boy gösteren ABD'nin zirvede yer aldığını görüyoruz. ABD’yi 70 markayla Çin ve 36 markayla Japonya izliyor. Türkiye’den hiçbir markanın listeye giremediğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5865 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dünyanın en değerli markaları 2020, brand finance ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim