Anlık Bildirim

Mars roketi Starship tüm ihtişamıyla sergilendi: İşte tarihin en büyüğü

Starship gezegenler arası taşıma sistemi ilk kez tüm ihtişamıyla sergilendi. Dünyanın en büyük roketi ünvanını eline geçiren Starship'in devasa boyutlarını aşağıdan görebilirsiniz.

Dünyanın en büyük roketi Starship ilk kez tam haliyle sergilendi Tam Boyutta Gör

SpaceX'in yeni nesil gezegenler arası taşıma sistemi Starship tüm ihtişamıyla sergilendi. Super Heavy itici roketi ve Starship uzay gemisini ilk kez bir araya getiren SpaceX, tarihin en büyük roketini ortaya çıkardı. Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Elon Musk, hayalinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Starship sisteminin yukarıda görmüş olduğunuz nihai hali tam 122 metre uzunluğunda. Starship'ten en önce tarihin en büyük roketi ünvanı, 111 metre uzunluğundaki NASA'nın efsanevi Ay roketi Saturn V'e aitti. Ayrıca NASA'nın şu anda üzerinde çalıştığı SLS roketi de yine 111 metre uzunluğuyla Starship'in gerisinde kalacak.

Roketlerin boyut karşılaştırmaları:

Dünyanın en büyük roketi Starship ilk kez tam haliyle sergilendi Tam Boyutta Gör

Starship sadece boyutlarıyla değil işlevsellik anlamında da Saturn V ve SLS gibi roketlerin önüne geçiyor. Tamamıyla tekrar kullanılabilir olarak tasarlanan Starship, bir yandan kalkış ve üretim maliyetlerini düşürürken diğer bir taraftan da derin uzay görevlerinde yepyeni fırsatlar sunacak. 

NASA yetkilisi Thomas Zurbuchen'ın tweet'ini cevaplayan Elon Musk," Boyutları ve bilimsel ekipmanları derin uzaydan bile geri getirebilme özelliği sayesinde Starship, tamamıyla yepyeni bir bilim görevleri sınıfına olanak sağlayacak." ifadelerini kullandı.tamamıyla yeni 

Starship sisteminin Super Heavy itici roketinde tam 29 Raptor motoru bulunuyor. Super Heavy'nin üzerindeki Starship gemisinde ise 6 Raptor motoru var. Super Heavy iticisinin görevi Starship'i yörüngeye taşıyıp Dünya'ya geri dönmek olacak. Starship sonrasında buradan Ay, Mars veya Güneş Sistemi'nin diğer noktalarına doğru yol almaya başlayacak.

Dünyanın en büyük roketi Starship ilk kez tam haliyle sergilendi Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın ifadelerine göre Starship, aynı anda 100 kişiye kadar kolonisti Mars'a taşıyabilecek kapasiteye sahip. 122 metrelik dev roketin bu yılın sonlarına doğru ilk kez test edilmesi bekleniyor. Daha sonra 2023 yılında Ay'a, 2025 yılında ise Mars'a insan taşıma hedefi var. 

Starship ve Super Heavy'nin birleştirilmesi:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim