Anlık Bildirim

Dünya ve Venüs, Mars'tan görüntülendi: İşte büyüleyici fotoğraf

Curiosity gözlem aracı, Dünya ve Venüs'ün fotoğrafını Mars yüzeyinden görüntüledi. 135 milyon kilometre uzaklıktan çekilen fotoğraf büyüleyici bir görüntü sunuyor.

Dünya ve Venüs, Mars'tan görüntülendi: İşte büyüleyici fotoğraf Tam Boyutta Gör

NASA'nın ünlü gözlem aracı Curiosity, Mars yüzeyinden Dünya ve Venüs'ün çok güzel bir fotoğrafını yakaladı. Yaklaşık 135 milyon kilometre uzaklıktan çekilen büyüleyici karede, 7 milyar insana ev sahipliği yapan 'dev' gezegenimiz sadece bir nokta büyüklüğünde görülüyor.

NASA tarafından yapılan açıklamalara göre fotoğraf 5 Haziran 2020 tarihinde çekilmiş. Curiosity'nin bu tarihte yaklaşık 75 dakika boyunca gökyüzü gözlemi yaptığı belirtiliyor. Gözlemler için Curiosity'nin üzerindeki gelişmiş kameralardan olan Mastcam kullanılmış.

Uzay ajansının yayınladığı yazıda,"İki görselden oluşan alaca karanlık panoramasında, Dünya bir karede, Venüs ise diğer karede bulunuyor. Havadaki toz yoğunluğu ve uzaklık nedeniyle her iki gezegen de küçük birer ışık noktası gibi bir görüntüye sahip. Normalde ise Dünya ve Venüs, Mars gökyüzünde oldukça parlak yıldızlar gibi görünür." ifadeleri kullanılmış.

Mastcam ekipmanın yöneticilerinden olan Mark Lemmon ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda,"Mars'ta yılın bu dönemlerinde havada normalden daha fazla toz olur. Dolayısıyla gökyüzünde normalde parlak görüntülere sahip olan yıldızlar bile bu fotoğrafın çekildiği sırada görülebilir değildi." şeklinde konuştu.

Fotoğrafın orijinal haline buradan ulaşabilirsiniz.

Dünya ve Venüs, Mars'tan görüntülendi: İşte büyüleyici fotoğraf Tam Boyutta Gör

6 Ağustos 2012'de Kızıl Gezegen'in yüzeyine iniş yapan Curiosity, geride bıraktığımız sekiz yıl içerisinde çok önemli bilimsel keşiflere imza attı. Bunların arasında Mars'ta metan gazının keşfedilmesiyle hayat izlerine ulaşılması ve gezegenin yüzeyinde geçmişte sıvı halde su bulunduğuna dair kanıtlar elde edilmesi gibi inanılmaz keşifler yer alıyor.

Curiosity, InSight ile beraber şu anda Mars yüzeyinde aktif bir şekilde görev yapan iki uzay aracından birisi. 

Kaynakça https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?release=2020-110 https://www.space.com/mars-rover-curiosity-earth-venus-photo.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
50062 kez okundu.
31 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uzay araştırmaları, astronomi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim