Anlık Bildirim

Dünya üzerindeki en küçük ultrason dedektörü geliştirildi

Helmholtz Zentrum München ile Technical University of Munich kurumu araştırmacılarının ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile geliştirilen dedektör, silikon foton teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.

Dünya üzerindeki en küçük ultrason dedektörü geliştirildi Tam Boyutta Gör

Günümüzde gelişen teknoloji biyomühendislik ve tıp alanında da etkisi göstermekle birlikte her geçen gün yeni gelişmeler kaydediliyor ve yeni görüntüleme yöntemleri geliştiriliyor. Şimdi ise Alman bilim insanları dünyanın en küçük ultason dedektörünü geliştirdi. Yeni geliştirilen dedektörün kan hücresinden daha küçük olduğu belirtiliyor.

Helmholtz Zentrum München

Dünya üzerindeki en küçük ultrason dedektörü geliştirildi Tam Boyutta Gör

Helmholtz Zentrum München ya da German Research Center for Environmental Health kurumu ile Technical University of Munich kurumu araştırmacılarının ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile geliştirilen dedektör, silikon foton teknolojisini de bünyesinde barındırıyor.

Silikon kendisine gelen ışığı çok küçük boyutlarda tutabiliyor, böylece SWED ( silicon waveguide-etalon detector ) olarak adlandırılan cihaz ışık yoğunluğunda meydana gelen değişimleri algılayabiliyor.

Yeni geliştirilen dedektörün şu anda dünya üzerinde bulunan ve klinikte kullanılan en küçük piezoelektrik dedektöründen 10.000 kat daha küçük boyutta olduğunu ekleyelim.

Yeni araştırma Nature dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim