Anlık Bildirim

Dünya çapında 7 nükleer santral enerjisi Bitcoin'e harcanıyor

Bitcoin madenciliği, bitcoinin değerini artırmasıyla birlikte her geçen gün kendisine daha çok çalışan buluyor. Bu madencilik cihazlarının tükettiği enerji, 7 nükleer santral kapasitesinde.

Dünya çapında 7 nükleer santral enerjisi Bitcoin'e harcanıyor Tam Boyutta Gör

Son yapılan araştırmalarda ortaya çıktığı üzere Bitcoin madenciliği, dünya çapında son derece büyük bir enerji tüketimine ve dolaylı olarak çevresel zarar faktörüne sahip.

Cambridge Center for Alternative Finance tarafından Pazartesi günü yayınlanan açıklamaya göre dünya çapındaki bitcoin madenciliği endüstrisi, 7,46 GW enerji tüketimine sahip. Bu enerji tüketimi, saatte 63,32 terawatt seviyesine denk geliyor. Madenciler kW başına ortalama 0,03 ile 0,05 dolar arasında ücret ödüyorlar. Mart ayındaki verilere göre bir tam bitcoinin enerji maliyeti 7500 dolar civarına denk geliyor ve madenciye net kâr olarak yaklaşık 4 bin dolar bırakıyor.

Bitcoin madenciliği, kendi bilgisayarında madencilik yapanlardan başlayarak 50 bin son model bilgisayarın kurulu olduğu Kazakistan tesisine kadar farklı bir skalada görülüyor. Madencilik için kullanılan işlem gücü, hashrate, şu an dünya çapında saniyede 120 exahash seviyesinde. Endüstri analistlerine göre ise bu değer yakında bir hayli yükselecek.

Bitooda tarafından yayınlanan tahminlere göre önümüzdeki 12-14 aylık periyotta hashrate 260 EH/s seviyelerine ulaşacak. Enerji tüketim değeri de 9,6 ile 10,6 GW seviyesine yükselecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5749 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), bitcoin madenciliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim