Anlık Bildirim

DSÖ: Mart ayına kadar 700.000 insan daha COVID-19’dan ölecek

Avrupa genelinde yaşanan vaka artışından sonra Dünya Sağlık Örgütü korkutucu açıklamalar yaptı. DSÖ’ye göre mart ayına kadar 700.000 insan daha COVID-19’dan hayatını kaybedecek.

Bilindiği üzere Avrupa genelindeki COVID-19 vakalarında büyük artışlar yaşanıyor ve yeni rekorlar kırılıyor. Şimdi de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaşanan vaka artışlarından dolayı korkutucu açıklamalarda bulunarak Avrupa ve Asya'yı uyarıyor. 

Avrupa'da vakalar rekor kırıyor Tam Boyutta Gör

DSÖ, Mart 2022’ye kadar Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde 700.000 kişinin daha COVID-19’dan öleceğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, mart ayına kadar yoğun bakım ünitelerindeki doluluğun önemli derecede artacağı da yetkililer tarafından belirtildi.

Salı günü yapılan açıklamalarda, şu ana kadar Avrupa’da COVID-19’dan 1.5 milyon insanın öldüğü, bu sayının 2.2 milyona ulaşabileceği aktarıldı: ‘Son haftalarda yaşanan vaka artışları sebebiyle günlük ölümler iki kat artarak 4.200’e kadar ulaştı. İncelemelerimiz de bize, COVID kaynaklı ölümlerin önümüzdeki ilkbahara kadar 2.2 milyona kadar ulaşabileceğini gösterdi.”

‘Can kaybını önlemek için aşı olmak şart’

Yetkililere göre Avrupa’daki bu artışın ana sebebi Delta varyantı ve hâlen birçok insanın aşılanmamış olması. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge de yapılan açıklamalarda bu durumla ilgili, “Aşı olmayanların hemen aşılanması gerekiyor. Can kayıplarını önlemek ve önümüzdeki kışı daha rahat geçirmek için bunu yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Avrupalılar kısıtlamaları protesto ediyor Tam Boyutta Gör

Zaten Avrupa’daki birçok ülke son günlerde yeni kısıtlamalara yönelmeye başlamıştı. Ancak genellikle aşısız insanlara yönelik getirilen bu kısıtlamalar, birçok ülkede şiddetli protestoların oluşmasına sebep olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim