Anlık Bildirim

DJI yatırımından sürücüsüz araçlar için LiDAR cihazları

Çinli DJI’ın yatırım yaptığı girişimlerden Livox, sürücüsüz araçlar için 360 derecelik hassas tarama yapabilen yeni LiDAR cihazlarını CES 2020 fuarına getirdi.

DJI yatırımından sürücüsüz araçlar için LiDAR cihazları Tam Boyutta Gör

Adını daha ok Drone sektöründe duyduğumuz DJI, yatırım yaptığı ortak markası Livox üzerinden sürücüsüz araç teknolojilerine yönelik yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. CES 2020 fuarında bir dizi LiDAR cihazı duyuruldu.

Farklı bir sistem

Radyo dalgaları ile tarama yapan RADAR sistemine benzer bir şekilde LiDAR sistemi de lazer ışınları ile tarama yapıyor. Yapılan taramalar çevrenin haritasını çıkardıktan sonra aracın bilgisayarına bu harita yanstılıyor. Sürücüsüz araçların çevresini anlık ve net bir şekilde taraması için LiDAR sistemleri önem taşıyor. 

Livox LiDAR cihazları rakip cihazların aksine ileri geri lazer gönderimi ile tarama yapmıyor. Çiçek adı verilen ve sürekli yana doğru spiral şekilde tarama yapan Livox cihazları böylece 360 derecelik detaylı bir harita çıkarabiliyor. 

DJI yatırımından sürücüsüz araçlar için LiDAR cihazları Tam Boyutta Gör

The Horizon cihazı Seviye 3 için geliştirildi ve 260 metreye kadar tarama yapabiliyor. Tele-15 ise Seviye 4 için geliştirildi ve 500 metreye kadar tarama yapıyor. Cihazlar 1000$ ve 1500$ şeklinde fiyat etiketine sahip. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim