Anlık Bildirim

Dizi ve filmlerdeki öpüşme sahneleri CGI teknolojisiyle çekilecek

Amerika Birleşik Devletleri'nde 12 Haziran tarihinde dizi ve film çekimleri başlıyor. Yeni dönemde öpüşme, sevişme, dövüş gibi sahneler dijital efekt yöntemiyle çekilecek.

Dizi ve filmlerdeki öpüşme sahneleri CGI teknolojisiyle çekilecek Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle sinema ve dizi setlerine ara verilmişti. Çeşitli ülkelerde yavaş yavaş çekimlere dönülüyor ancak çekimlere yeni kurallar getiriliyor. Örneğin Hollywood’da artık öpüşme sahnesi çekilmeyecek.

ABD’de pek çok yapımcı 12 Haziran tarihinde çekimlere başlıyor. ABD’nin Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği, normalleşme sonrasında çekimlerde uyulması gereken kurallarla ilgili rehber hazırladı.

Rehberde sosyal mesafe, el hijyeni, yemekler, karavan ortamı, setler, yardımcı ve dublör oyuncuların sağlığı ve alıştırmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar belirlendi. İç mekana ve dış mekan çekimlerine ayrı ayrı tavsiyeler yapılıyor. Rehberdeki tüm uyarılar öneri niteliğinde ancak yapımcıların büyük çoğunluğunun bu kurallara uyacağı düşünülüyor.

Rehberin en ilginç yanı ise öpüşme, sevişme ve dövüş sahneleriyle ilgili. Rehbere göre öpüşme, sevişme, dövüş gibi yakın temas gerektiren sahnelerin çekilmemesi öneriliyor. Senaryonun değiştirilmesi veya dijital efekt kullanılması tavsiye ediliyor. Bu süreçte çekilecek dizi ve filmlerde fiziksel temasın olduğu sahneler CGI ve başka teknolojiler ile hazırlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12714 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hollywood, cgi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim