Anlık Bildirim

Disney+ ilk yılında 73 milyon aboneyi geçti; Türkiye'ye ne zaman geleceği hala belli değil

Disney'in Netflix tarzı film ve dizi izleme platformu geçtiğimiz gün birinci yılını kutladı. Kutlama sonrasında da platformun mevcut abone sayısı paylaşıldı.

Disney+ ilk yılında 73 milyon aboneyi geçti; Türkiye'ye ne zaman geleceği hala belli değil Tam Boyutta Gör

Netflix'in yükselen popülerliği ve abone sayısından sonra bildiğiniz gibi çoğu şirket online olarak dizi ve film izleme platformu yaratmaya başladı. Netflix'ten sonra bu konudaki ilklerden biri de Disney+'tı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında erişime açılan servis, tam bir yılını doldurmuş oldu.

Platformun birinci yıl kutlamalarının ardından Disney CEO'su Bob Chapek, Disney+'ın 73 milyon aboneye ulaştığını ve bu sayının beklentilerinin çok üzerinde olduğunu söyledi. Rakibi Netflix'in ise şu anda 200 milyonun üzerinde abonesi bulunuyor. Yani Disney+ ilk yıl için gayet iyi bir yıl geçirmiş diyebiliriz.

Covid-19 salgınının insanları evlere kapatması sebebiyle abone sayısında beklenmeyen bir artış olmuş olabilir ancak salgın sebebiyle yayınlayamadıkları Disney+ özel yapımları da unutmamak gerek. Özellikle bu yıl yayınlanması beklenen iki farklı Marvel dizisi, salgın sebebiyle 2021 yılına ertelendi. Çoktan vizyona girip Disney+'a eklenmesi gereken içerikler ne yazık ki hala vizyona bile giremedi. Elbette şirketin bazı hataları da oldu bu süreçe özellikle Mulan'ı ekstra ücretli bir şekilde Disney+'a eklemek gibi. 

Bir diğer konu ise platformun Türkiye'ye ne zaman geleceği. Bu konuda hala kimseden bir açıklama yok. Açıklama olmadığı gibi kimseden bir girişim de yok. Normalde 2020 Nisan - Mayıs aylarında diğer Avrupa ülkeleri ile birlikte bize de gelmesi bekleniyordu ancak ne yazık ki bu durum gerçekleşmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim