Anlık Bildirim

Dikkat: Apple, Elon Musk, Uber, Binance gibi pek çok Twitter hesabı hacklendi

Twitter üzerinde Apple, Elon Musk, Uber, Binance gibi pek çok Twitter hesabı hacklendi ve 100 bin dolara yakın dolandırıcılık yapıldı. İnanılmaz olayın detayları haberimizde.

Dikkat: Apple, Elon Musk, Uber, Binance gibi pek çok Twitter hesabı hacklendi Tam Boyutta Gör

Bugün akşam saatlerinden itibaren son yılların en ilginç siber saldırı olaylarından biri yaşanmaya başladı. Apple, Bill Gates, Elon Musk, Binance, Kucoin gibi pek çok popüler Twitter hesabı ele geçirildi ve insanlar dolandırıldı.

İnanılmaz olay

Twitter üzerinde yayılmaya başlayan ve gündeme oturan saldırılar zincirinde; doğrulanmış hesap olarak görülen ve haliyle insanların güvendiği Apple, Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk, Michael Bloomberg, Binance, Kucoin gibi pek çok hesap ele geçirildi.

Ele geçirilen hesaplardan iki kat kazanç vaadi yapılmaya başlandı. Belirtilen Bitcoin adresine BTC gönderenlerin iki kat olarak geri alacağı vaadi sonrası insanların akın akın para göndermeye başladığı ifade ediliyor. İddialara göre 100 bin dolardan fazla bir vurgun yapılmış durumda. Hatta tek kalemde 42 bin doların gönderildiği belirtiliyor. 

Sorunun neyden kaynaklandığı bilinmiyor ancak ihtimallere bakacak olursak Twitter sunucularındaki bir açık veya bu hesapları yöneten ajansların sistemlerinde bir saldırı yaşanmış olabilir. 

Güncelleme: Barrack Obama, Justin Sun, Ripple gibi pek çok hesap daha ele geçirilmiş durumda. Bazı kaynaklar Twitter yönetim paneline sızıldığını ve sızan hesapların da bu şifreleri satışa çıkardığını belirtiyor. An itibariyle mavi rozetli hesaplardan paylaşım engeli getirilmiş durumda. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6121 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
twitter hack, twitter ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim