Anlık Bildirim

DH üyeleri sınırsız mobil internet istiyor

Forum DonanımHaber üyeleri, mobil tarifelerilerindeki kotalarının yetersiz olması ve ek paketlerin pahalı olması nedeniyle sınırsız mobil internet tarifelerinin faaliyete geçmesini istiyor.

DH üyeleri sınırsız mobil internet istiyor Tam Boyutta Gör

Forum DonanımHaber üyeleri AKK'nin kalkması için taleplerini BTK'ya ve İSS'lere duyurmuş ve başarılı olmuştu. Koronavirüs nedeniyle ev interneti kullanımının arttığı günlerde upload hızının artırılması için bir araya gelmiş ve önce Superonline'ın ardından diğer operatörlerin upload hızını artırmasında ön ayak olmuştu. Şimdi kullanıcıların yeni bir talebi var. Sınırsız mobil internet tarifelerin ülkemizde kullanıma sunulması isteniyor.

Türkiye’de mobil internet diğer ülkelere göre pahalı ve kotalı. 2020 yılında olmamıza rağmen 500 MB, 1 GB gibi düşük ek paketlere 10 TL’ye yakın ücret isteniyor. 5G’nin kapıya dayandığı, 1 GB/sn hızlarının konuşulduğu şu günlerde bile internet kullanırken megabayt hesabı yapmak zorunda kalıyoruz.

Yurt dışında mobil operatörler sınırsız tarifeler sunuyor. Kontratlı abonelerin azımsanmayacak boyuttaki kısmı sınırsız LTE internet hizmetinden faydalanıyor. Örneğin İngiltere’de Vodafone 26 Sterlin’e 5G hızında sınırsız data, sınırsız konuşma, sınırsız mesajlaşmalı tarife sunuyor. Tarifede hız sınırı bulunmuyor. Yalnızca ağda genel yoğunluk olursa hız sınırlandırılabiliyor.

DH üyeleri sınırsız mobil internet istiyor Tam Boyutta Gör

ABD’de AT&T’nin sınırsız data, konuşma, mesajlaşmalı tarifesi 35 dolara satılıyor. Yoğunluk olduğunda hızın yavaşlatılacağı belirtiliyor. Bu tarifeyle birlikte HBO Max aboneliği de hediye ediliyor.

DH üyeleri sınırsız mobil internet istiyor

Türkiye’de bir ara Vodafone aylık 169 TL’ye sınırsız internetli tarife sunuyordu ancak şu an sitesine baktığımızda bu tarifeyi göremiyoruz. Diğer operatörlerde de henüz sınırsız internetli tarife seçeneği yok. Türkiye’de mobil operatörler aynı zamanda ev interneti de sattığı için ticari açıdan böyle bir seçim yapılmış olabilir. Ülkemizde mobil internet kullanımı ciddi oranda arttı. 4.5G’den tam anlamıyla faydalanabilmemiz ve yerli mobil teknolojilerin gelişmesi için Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone’un sınırsız mobil interneti faaliyete alması gerekiyor.

DH üyelerinin sınırsız mobil internet talebini dile getirdiği konuya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://forum.donanimhaber.com/mobil-de-sinirsiz-internet-icin-birlesiyoruz-guncellendi-imza-kampanyasi-baslatildi--144386156

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21568 kez okundu.
151 kişi, toplam 170 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sınırsız mobil internet, mobil internet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim