Anlık Bildirim

Deutsche Bank’tan ünlü ekonomist: Bitcoin dijital altın, Ethereum ise dijital gümüş

Almanya’nın ciro ve işçi sayısı bakımından en büyük bankası Deutsche Bank’tan bir analist olan Marion Laboure, Bitcoin’in dijital altın, Ethereum’un ise dijital gümüş olduğunu ifade etti.

Almanya’nın ciro ve işçi sayısı bakımından en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın ünlü analisti Marion Laboure, yayınlanan yeni bir araştırma raporunda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Deutsche Bank binası Tam Boyutta Gör

Laboure açıklamalarında, Bitcoin’in 21. Yüzyılın altını olduğunu belirtmesinin yanı sıra Ethereum benimsenmesindeki artışa, merkeziyetsiz finansa ve NFT’lere (non-fungible token) dikkat  çekti.

Ünlü analist yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i “dijital altın”, Ethereum’u ise “dijital gümüş” olarak nitelendirdi. Buna ek olarak, piyasadaki hiçbir dijital para biriminin Bitcoin ve Ethereum’u alt edemeyeceğini düşündüğünü belirtti.

Marion Laboure

Açıklamalarda kripto paraların dezavantajlarından da bahsedildi. Laboure; Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralardaki düzenleme eksikliğinin ve yüksek volatilitenin en büyük dezavantajlardan bazıları olduğunu belirtti. Buna rağmen gelecekte nakit para kullanımının azalacağını, insanların dijital ödeme yöntemlerine yöneleceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

“Riskleri unutmamak gerekiyor”

Laboure açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar yıllar boyunca hükümetler tarafından kontrol edilmeyen varlıkları aradılar. Altın da yüzyıllardır bu role sahipti. Ben de Bitcoin’in 21.yüzyılın altını olma potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Ancak Bitcoin’in dalgalı olduğunu ve bu yüzden çok riskli olduğunu da unutmamak gerekiyor. Gelecekte de bu volatilitenin daha da artacağını düşünüyorum.”

Bitcoin ve Ethereum Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Çin Merkez bankasının açıklamalarından sonra düşüş yaşayan Bitcoin (BTC), şu sıralarda 43.000 dolar civarında seyrediyor. Ethereum (ETH) ise 3.000 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim