Anlık Bildirim

Depremde kesinti yaşayan operatörlere ceza yağdı

Deprem nedeniyle saatler süren kesintilerin ardından BTK beklenen kararı açıkladı. En fazla kesinti yaşatan Türk Telekom haliyle rekor oranda tazminat cezasına çarptırıldı.

Depremde kesinti yaşayan operatörlere ceza yağdı Tam Boyutta Gör

26 Eylül tarihinde İstanbul’da 5.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında operatörler sınıfta kalmış ve en kritik zamanda vatandaşların cep telefonları üzerinden iletişim kuramamasına sebep olmuştu. Sadece İstanbul değil tüm yurtta saatler süren iletişim kesintileri yaşanmıştı.

Milyonlarca TL ceza

BTK Sektörel Denetim Dairesi Başkanlığı yaşanan mağduriyetin ardından harekete geçti ve çeşitli araştırmalar sonrasında Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında operatörlere adeta ceza yağdırdı. Soruşturma gerekli altyapı iyileştirmelerini yapmadıkları gerekçesiyle açılmıştı.

Yapılan inceleme sonucunda 1 saat 15 dakikalık kesinti nedeniyle Turkcell'e 2018 yılı net satış tutarı olan 13 milyar 935 milyon 760 bin 609 TL’nin yüzbinde 15’i oranında 2 milyon 90 bin TL ceza kesildi.

1 saat 45 dakikalık kesinti nedeniyle Vodafone'a 2018 yılı net satış tutarı olan 8 milyar 196 milyon 856 bin 873 TL’nin onbinde 3’ü oranında 2 milyon 459 bin TL ceza kesildi.

Türk Telekom ise 27 saatlik kesinti nedeniyle daha fazla mağduriyet yaşatmıştı. Operatöre kesinti nedeniyle 2018 yılı net satış tutarı olan 7 milyar 532 milyon 437 bin 126 TL’nin onbinde 7’si oranında 5 milyon 272 bin TL para cezası uygulandı. Ayrıca Türk Telekom ülke genelinde birçok ildeki radyo erişim şebekesi elemanlarından BSC ve RNC’lerin yetkili merciler tarafından alınmış bir karar olmaksızın kapatılması nedeniyle de yine 2018 yılı net satış tutarının onbinde 6’sı oranında 4 milyon 519 bin TL para cezasına çarptırıldı. Türk Telekom’un cezası toplamda 12 milyon TL’yi geçmiş oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8685 kez okundu.
53 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btx, 26 eylül depremi ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim