Anlık Bildirim

DDR5 Ramlerin fiyatı 400 doları geçti: Tükenmeye devam ediyor

Intel'in 12.nesil işlemci ailesi ile beraber kullanıma sunulacak DDR5 bellek teknolojisi büyük ilgi görüyor. Satışa sunulan birçok bellek kitinin stokları tükenirken, fiyatlar artışa geçti.

DDR5 Ram fiyatları yükselmeye devam ediyor Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Intel, 12.nesil işlemci ailesi ile beraber DDR5 bellek teknolojisi de kullanıma sunacak. Alder Lake mimarisinin çıkışına az bir süre kala piyasaya sürülen yeni belleklerin, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördüğü ve stokların tükenmeye başladığı bildirildi.

Fiyatlar yükseliyor

Yeni mimari her ne kadar DDR4 ve DDR5 belleklere destek sunsa da, XMP 3.0 desteği ile gelecek yeni bellekler çok daha yüksek bir maliyete sahip olacak gibi gözüküyor. Newegg üzerinden satışa sunulan birçok bellek kiti, yoğun ilgi sebebiyle tükenmiş durumda. Bununla beraber fiyatlar yükselmeye devam ediyor ve 289 dolar başlangıç fiyatına sahip 16 GB kitlerin fiyatı 359 dolara kadar ulaşıyor.

Dün gerçekleştirilen Alder Lake etkinliğinde DDR4 belleklerin yüksek performans gösterdiğini kabul eden Intel, DDR5'in DDR4'e kıyasla oyunlarda daha hızlı olacağını söyledi. Önümüzdeki hafta paylaşılacak Alder Lake işlemci ve DDR5 bellek performansları ile beraber tüm detaylar gözler önüne çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10464 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ddr5, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim