Anlık Bildirim

Dayanıklılık odaklı iç ortam dronu Aertos 130IR geliyor

Kansas merkezli Digital Aerolus’un Aertos 130IR isimli dron, iç ortamlarda kullanılmak üzere dayanıklılık ön planda tutularak geliştiriliyor.

Dayanıklılık odaklı iç ortam dronu Aertos 130IR geliyor Tam Boyutta Gör

Ticari ya da kişisel maksatlı olsun, dronlar genellikle dış ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanıyor. Görece hassas olan bu cihazların dar alanlarda zarar görme ihtimali de haliyle yüksek. Kansas merkezli Digital Aerolus’un Aertos 130IR isimli dronu bu anlamda dayanıklılık göz önünde bulundurularak geliştirilmiş.

Dayanıklılık odaklı iç ortam dronu Aertos 130IR geliyor Tam Boyutta Gör

Karbon fiber kompozit iskeletten üretilen dronun sap kısımları daha kolay taşınması için kaymaz bantla sarılmış. Pervanelerin etrafı özel kaplamalarla güçlendirilen 130IR’a LİDAR ve derinlik algılama özelliği bulunan 9 sensör eşlik ediyor. Dronda kullanılan bu sensörlerin tek amacı bulunduğu ortamın haritasını çıkarmak değil. Üç boyutlu uzayda dronun konumunu korumasını sağlayan sensörler, özellikle GPS’in işe yaramadığı iç mekân senaryolarında önemli hale geliyor.

LED Işıldak, askı aparatına takılı Sony RX011 4K/30fps optik kamera, FLIR Boson 320 kızılötesi kamera ve kullanıcıya gerçek zamanlı birinci sahış görüş açısı sunan bir değer kamera Aertos 130IR’nin diğer özellikleri arasında yer alıyor. Dron, kullanıcı vasıtasıyla uçabildiği gibi otonom olarak da çalışabiliyor.

Dayanıklılık odaklı iç ortam dronu Aertos 130IR geliyor Tam Boyutta Gör

4,500-mAh/22.2V lityum iyon pille tek şarjda 10 dakikalık uçuş süresi sunan dron, 2.7 kg ağırlığa sahip. Aertos 130IR’nin olası kullanım alanları olarak enerji santralleri, madenler, fabrika bacaları veya boru hattı gibi iç mekanlar ön görülmüş.

Henüz fiyatı belli olmayan Aertos 130IR’nin tanıtım videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim