Anlık Bildirim

Avrupa'da elektrikli kamyon ve otobüsler için şarj istasyonu ağı kuruluyor

Avrupa'nın önde gelen kamyon üreticileri Daimler, Volvo ve Traton, şarj istasyonu ağı kurmak için bir araya geldi ve toplamda 500 milyon euro bütçe ayırdı. İşte detaylar:

Daimler, Volvo ve Traton'dan Avrupa'da şarj istasyonu atağı

Dünya genelinde elektrikli araç kullanımı yaygınlaştıkça şarj istasyonlarının sayısı da artıyor. Ancak halka açık istasyonların çoğu, büyük araçlardan ziyade otomobil veya hafif ticari gibi küçük araçların faydalanabileceği şekilde tasarlanıyor.

Avrupa'nın önde gelen kamyon üreticileri Daimler, Volvo ve Traton bu alandaki açığı gidermek için kolları sıvadı. Bu üç şirket, Avrupa genelinde yüksek performanslı şarj istasyonu ağı kurmak için iş birliği yapacak. Kurulan şarj istasyonu ağı elektrikli kamyon, çekici ve otobüs gibi büyük araçlara hizmet verecek.

Yapılan açıklamaya göre, söz konusu istasyon ağının kurulumu ve işletilmesi için 500 milyon euro bütçe ayrılacak. Bu kapsamda lojistik ve varış noktalarının yanı sıra otoyollara yakın noktalarda konumlandırılmak üzere en az 1700 tane yüksek voltajlı şarj istasyonu kurulması amaçlanıyor. Hedef 2027'ye kadar tüm istasyonların kurulmuş ve faaliyete başlamış olması.

Daimler, Volvo ve Traton'dan Avrupa'da şarj istasyonu atağı Tam Boyutta Gör

Anlaşma şu an için bağlayıcı değil fakat bunun kurulması planlanan yeni bir ortak girişim şirketine doğru ilk adım olduğu belirtiliyor. Gelen bilgiye göre Daimler, Volvo ve Traton'ın yeni oluşumdaki payı eşit olacak. Merkezi Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da olacak ortaklık şirketinin 2022 yılında faaliyete geçeceği ifade ediliyor.

Kurulacak şarj istasyonlarının detayları henüz belli değil. Ancak yapılan açıklamaya göre ortaklık kapsamında Avrupalı kamyoncuların her dört buçuk saatlik sürüşün ardından vermesi gereken 45 dakikalık mola süresi içerisinde araçları şarj edebilecek cihazlar oluşturulmaya çalışılacak.

Yapılan iş birliğinin Avrupa'daki kamyon üreticilerinin 2050'ye kadar iklim nötr hale gelmesini amaçladığını belirten Daimler Truck CEO'su Martin Daum, "Elektrikli araçların gelecekte piyasaya sürülmesinin ana bileşeni altyapı olacak. Bu büyük bir darboğaz olacak" açıklamasında bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim