Anlık Bildirim

Dacia'nın ilk elektrikli modeli ne zaman tanıtılacak?

Renault Grubu, tamamen elektrikli Dacia'nın geleceği tarih aralığını paylaştı. Kompakt bir şehir aracı olacağı açıklanan elektrikli Dacia modeli, Renault Twingo Z.E veya K-ZE'den türetilebilir.

Dacia'nın ilk elektrikli modeli ne zaman tanıtılacak? Tam Boyutta Gör

Dacia’nın önümüzdeki yıllarda ürün gamını elektriklendirmeye başlayacağını geçtiğimiz haftalarda duymuştuk. Şirketin bu konudaki planları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

2019 yılına ilişkin finansal sonuçları açıklayan Renault Grubu, kısa vadede satışa sunmayı planladığı tamamen elektrikli ve E-Tech isimli hibrit modelleri üstü örtülü olarak gösteren bir görsel paylaştı. Paylaşılan bu görsele göre, Dacia’nın ilk tamamen elektrikli modeli en geç 2022 yılında karşımıza çıkacak.

Dacia’nın ilk elektrikli otomobilini temsil eden görselin altında “Urban city car” tanımı yer alıyor. Dolayısıyla gelecek modelin küçük ve görece uygun fiyatlı bir şehir aracı olacağını söylemek mümkün. Dacia’nın elektrikli araçlar için Renault’nun teknolojisini kullanacağı aşikar. Bu nedenle elektrikli Dacia ile ilgili iki ihtimal üzerinde duruluyor.

Dacia'nın ilk elektrikli modeli ne zaman tanıtılacak? Tam Boyutta Gör

Bunlardan ilki, ilk elektrikli Dacia’nın 2020 yılında tanıtılacak Twingo Z.E.’nin daha ucuz bir versiyonu olarak karşımıza çıkması. Diğer bir ihtimal ise, Çin’de satılan ve kısa zamanda Avrupa pazarına da giriş yapması beklenen Renault K-ZE ile aynı altyapıyı paylaşması. K-ZE'nin fotoğraflarını aşağıdaki galeride bulabilirsiniz.

250 km menzile (NEDC) ve 44 beygir güç, 119 Nm tork üreten motora sahip Renault K-ZE’nin Çin’deki fiyatı 8 bin euro’nun altında. Avrupa’da ise güç ve menzil artışıyla birlikte bu fiyatın 11 bin euro civarında olması bekleniyor. Dolayısıyla Dacia imzalı elektrikli şehir aracının da 10 bin euro’nun altında bir fiyatla satılmasını bekleyebiliriz.

Renault Grubu, 2021-2022 yıllarında toplamda iki tamamen elektrikli, iki plug-in hybrid, dört tane de hibrit model tanıtacak. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim