Anlık Bildirim

Dacia, Citroen Ami gibi ucuz bir elektrikli otomobil çıkarmayı planlıyor

Rumen otomobil üreticisi Dacia uygun fiyatlı küçük bir elektrikli otomobil piyasaya sürebilir. Şirketin tasarım şefi, Citroen Ami'ye rakip çıkarabileceklerini ima eden açıklamalar yaptı.

Dacia, Citroen Ami gibi ucuz bir elektrikli otomobil çıkarabilir Tam Boyutta Gör

Dacia, Citroen Ami'ye benzer boyutta iki koltuklu küçük ve ucuz bir elektrikli otomobil piyasaya sürebilir. Romanyalı otomobil üreticisinin tasarım şefi David Durand, bu konuda kendisine yöneltilen bir soruya "her şeyi düşünüyoruz" şeklinde karşılık verdi.

Rumen marka son yıllarda Avrupa'da büyük ilgi gören birkaç yeni otomobil geliştirdi ve pazara sundu. Elektrikli Dacia Spring'e özellikle dikkat çekmek gerek. Uygun fiyatı sayesinde birçok ülkede elektrikli araç segmentinde liderliği ele geçirdi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Dacia Jogger satışa sunulmuştu. 2024 sonbaharında üçüncü nesil Dacia Duster piyasaya sürülecek ve bunu Dacia Bigster SUV modeli takip edecek. Bigster'ın marka tarihindeki en büyük ve en pahalı model olacağını belirtelim.

Dacia, Citroen Ami gibi ucuz bir elektrikli otomobil çıkarabilir Tam Boyutta Gör

Bütçe dostu küçük elektrikli model planı var

Fransız Renault çatısı altında yer alan Dacia artık daha büyük otomobiller geliştirmeyi planlıyor. Ancak uygun fiyatlı küçük otomobil segmentini de bir kenara bırakmayacak. Şehir içi sürüş için tasarlanmış otomobillerden bahsediyoruz.

Durand'ın kullandığı ifadeler Dacia'nın elektrikli Citroen Ami'ye bir rakip çıkarabileceğini gösteriyor. Şayet bu gerçeğe dönüşürse söz konusu araç şirketin model serisindeki en küçük otomobil olacak. Şu anda Dacia'nın en kompakt otomobili 3.73 metre uzunluğundaki Spring olarak öne çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim