Anlık Bildirim

Tesla Cybertruck'ta tasarım hatası keşfedildi: Kendi lastiklerine zarar veriyor

Tesla'nın geçtiğimiz aylarda müşterilere teslim edilen elektrikli pick-up'ında ciddi bir tasarım hatası tespit edildi. Öyle ki bu kusur aracın kendi lastiklerine zarar vermesine neden oluyor.
Cybertruck'ta tasarım hatası: Kendi lastiklerine zarar veriyor Tam Boyutta Gör
Tesla'nın elektrikli pick-up'ında tehlikeli bir tasarım hatası keşfedildi. Cybertruck'ın aero jant kapakları sürüş sırasında lastikleri aşındırıyor. T Sportline adlı YouTube kanalında yayınlanan bir videoya göre bu durum kazalara yol açabilir.

Tesla Cybertruck'ın tekerleklerinde yer alan jant kapakları hava türbülansını azaltmak üzere özel olarak tasarlandı. Amerikalı şirket böylelikle aerodinamik sürtünmeyi azaltmayı ve tek şarjla daha uzun bir menzil elde edilmesini hedeflemiş.

Cybertruck'ta tasarım hatası: Kendi lastiklerine zarar veriyor Tam Boyutta Gör

Ancak jant kapaklarının lastiğin kenarına çok yakın bir şekilde konumlandırıldığı görülüyor. Uç kısımları lastiğin kenarından sadece birkaç milimetre uzaklıkta. Her ne kadar kauçuktan yapılmış olsalar da yine de sert bir yapıda olduklarını belirtelim.

Yeniden tasarlanacak

Sürüş esnasında lastikler, yolun darbelerini absorbe ederek deforme olduğunda lastiğin yanak kısmı jant kapağına sürtünüyor. Bu da lastiğin aşınmasına ve yıpranmasına neden oluyor. Bu izleri henüz 3.000 kilometre yol yapmış bir araçta açıkça görmek mümkün.

Tesla Cybertruck'ın jant kapaklarının lastik yanağına temas etmesi daha uzun süreli kullanımlarda yarıklara neden olarak kazalara sebebiyet verebilir. YouTube videosunda Cybertruck sahiplerine aerodinamik jant kapaklarını çıkarmaları tavsiye ediliyor.

Cybertruck'ta tasarım hatası: Kendi lastiklerine zarar veriyor Tam Boyutta Gör
Söz konusu tasarım hatasının üretim öncesi testler sırasında neden ortaya çıkmadığı merak konusu. Tesla cephesinden de henüz bu can sıkıcı durum hakkında herhangi bir açıklama gelmiş değil. Şirketin jant kapaklarını yeniden tasarlayacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8327 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tasarım hatası ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim