Anlık Bildirim

Cyberpunk 2077’deki karakterlerin dudak hareketleri konuştukları dillere uygun olacak

Cyberpunk 2077 ufak detaylara verdiği önemle bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu kez de oyundaki karakterlerin dudak hareketlerinin konuştukları dillere uygun olacağı ifade edildi.

Cyberpunk 2077’deki karakterlerin dudak hareketleri konuştukları dillere uygun olacak Tam Boyutta Gör

19 Kasım’da oyuncularla buluşacak olan Cyberpunk 2077’yle ilgili yeni paylaşımların ardı arkası kesilmiyor. Geliştirici CD Projekt Red (CDPR) bu kez de oyundaki diyaloglarla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Oyundaki her detaya ayrı bir önem veren CDPR, bu kez küçük ancak gerçekçiliği önemli bir katkısı olan seslendirme konusunda bir bilgilendirme yaptı. Cyberpunk 2077’nin altyazı desteği hariç 10 farklı dilde konuşma seçeneği ile geleceğini açıklayan şirket, bu dillere ait dudak hareketlerinin (lip sync) oyun karakterlerine birebir yansıtılacağını duyurdu.

İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Lehçe (Polonyaca), Portekizce, Rusça, Çince ve Japonca dillerini destekleyecek özellik yapay zekâ yardımıyla en iyi hale getirildi. Açık bir dünya oyunu olan Cyberpunk 2077’deki tüm karakterleri bu özelliği kazandırmayı hedefleyen ancak bunun hareket yakalama teknolojisiyle yapılmasının mümkün olmadığını bilen CDPR, çözüm için Jali Research’ün dudak uydurma ve yüz animasyonu teknolojisinden faydalanmış.

Cyberpunk 2077’deki karakterlerin dudak hareketleri konuştukları dillere uygun olacak

Oyundaki bazı karakterlerin birden çok dili konuşabildiğini ifade eden geliştiriciler, bir dilden diğerine geçişteki doğallığı yansıtabilmek adına ise metin etiketleme yöntemini benimsemiş. Konuşma esnasında kullanılan etiketler aynı zamanda oyundaki karakterin ruh hali değiştiğinde bunun yüz hareketlerine de yansıtılmasını sağlamış. Normal şartlar altında genellikle sadece bir dil için yapılan bu işlem, bakalım Cyberpunk 2077’de beklenen etkiyi yaratacak mı?

Söz konusu teknolojinin nasıl hayata geçirildiğini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7457 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyberpunk 2077, Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim