Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı: "Ticari aracını yenilemek isteyen esnaftan ÖTV alınmayacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik'teki halk buluşmasında yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın ticari aracını yenileyen esnaftan ÖTV alınmayacağına yönelik açıklaması dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı: 'Ticari aracını yenileyen esnaftan ÖTV alınmayacak Tam Boyutta Gör
Bu kapsamda, "taksi, dolmuş, servis, minibüs, midibüs ve otobüs taşımacılığı ile ticari yük taşımacılığında yetkilendirilmek suretiyle faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler", sahip oldukları ve faaliyetlerinde kullandıkları taşıtları aynı cins taşıtlar ile yeniledikleri takdirde bu taşıtların alımı sırasında ÖTV ödemeyecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu destek için yasal düzenleme hazırlığı yaptıklarını dile getirdi. Nebati, düzenlemenin ticari taksileri ilgilendiren kısmıyla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Ticari taksilerden ÖTV oranı yüzde 45 ila 80 aralığında olan ve motor silindir hacmi 1600 santimetreküpü geçmeyen binek otomobiller kapsama alınacak, söz konusu desteğimizden yararlanacak diğer araçların detayları, hazırlıklarını yaptığımız yasal düzenlemeyle netleşecek."

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan desteğin ne zaman uygulamaya alınacağı henüz net değil. Öte yandan Erdoğan, konuyla ilgili "yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız yasal düzenlemelerden biri bu olacaktır" açıklamasında bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3215 kez okundu.
26 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ÖTV ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim