Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Passat" talimatı

Dün Ak Parti MYK toplantısında kurmaylarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masadakilere kamuda Passat kullanımına yönelik talimat verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Passat' talimatı Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devinin Manisa’da şirket kurmasıyla birlikte daha da netleşen Volkswagen yatırımının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan parti kurmaylarına önemli bir "Passat" talimat geldi.

Hürriyet’in haberine göre, önceki gün yapılan Ak Parti MYK toplantısında Volkswagen’in yeni fabrika yatırımı da konuşuldu. Alman üreticinin Manisa’da şirket kurduğunun ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da karşı adım geldi. Cumhurbaşkanı’nın Volkswagen firmasına jest olarak 19 parti kurmayının arabasını Audi’den Passat’a çevirmesi talimatı verdiği öğrenildi.

"Kamuda Passat kullanımına özen gösterilecek"

Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı fabrika yatırımının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan sonra kamuda da Passat kullanımına özen gösterilmesini istediği dile getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda da İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’ya “Volkswagen’in yatırımından sonra biz de sizin taksilerin tamamını Volkswagen’e çeviririz.” dediği öğrenilmişti.

2020 yılında yapımına başlanması, 2022 yılında da faaliyete geçmesi planlanan fabrika 1,4 milyar euro yatırımla kurulacak. Yılda 300 bin araç üretilmesi planlanan tesiste yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Manisa’da kurulacak fabrika, Alman otomotiv devinin dünya genelindeki 123’üncü fabrikası olacak. Söz konusu fabrika, son 20 yıldır Türkiye’de otomobil üretmek için sıfırdan kurulan ilk tesis olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
113942 kez okundu.
96 kişi, toplam 110 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, cumhurbaşkanı passat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim