Anlık Bildirim

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yerli altyapı yoksa 5G yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5G teknolojisinin yerli altyapısının tamamlanmaması halinde 5G teknolojisine geçilmeyeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yerli altyapı yoksa 5G yok Tam Boyutta Gör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5G teknolojisi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yerli altyapının yetersiz olması halinde 5G’ye geçişin ertelenebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iletişim teknolojilerinde yerlilik oranının önemine vurgu yaptı. Yerli altyapının öneminden dolayı 4.5G ihalesinde kademeli olarak yüzde 45 yerlilik şartı bulunduğunu ancak operatörlerin yüzde 23’ü aşamadığını hatırlattı.

5G teknolojisi hayatımızın her alanına girecek

5G; akıllı şehir, akıllı ulaşım, IoT gibi teknolojilerin iletişim altyapısını oluşturacak. 5G ile birlikte mobil veriyi gündelik hayatımızda daha etken bir şekilde kullanacağız. Yatak odamızdan, ambulansa kadar pek çok alanda 5G’li teknolojilerden faydalanacağız. Bu nedenle bilgi güvenliği açısından 5G iletişim altyapısının kontrolümüzde olması önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli altyapı tamamlanmadan 5G’ye geçilmeyeceğini duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Önümüzde 5G süreci var. Kritik bir alan olan mobil teknolojide, 5G'de daha yüksek yerlilik oranlarına ulaşmak mecburiyetindeyiz. Endüstride hızlı bir dönüşümü beraberinde getirecek 5G akıllı şehirler, akıllı ulaştırma sistemleri, akıllı hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Bunun için 5G'nin etkileyeceği tüm sektörlerle ilgili kapsamlı bir çalışmayı da hızla yürütüp geleceğin teknolojisine bir an önce hazır hale gelmeliyiz. 5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize yıllara sari maliyetinin olacağını aklımızdan çıkarmayalım. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz. Bunun için tüm kurumlarımızın ve firmalarımızın hızlı etkin ve kararlı bir şekilde hareket etmesi şarttır."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18037 kez okundu.
85 kişi, toplam 88 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
5g teknolojisi, 5g ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim