Anlık Bildirim

Coronavirüs enfeksiyonu birden fazla defa tekrarlanabilir

Uzmanlara göre kişinin hastalığı başarıyla yenmesi, o kişinin etmene karşı bağışıklık kazandığı anlamına gelmiyor. Hastalık atlatılsa bile coronavirüs etmeni ile tekrar enfekte olma riski bulunuyor.

Coronavirüs enfeksiyonu birden fazla defa tekrarlanabilir Tam Boyutta Gör

Wuhan hayvan pazarından yayıldığı düşünülen ve uluslararası acil durum ilan edilen 2019-nCoV etkenine ait salgın sebebiyle birçok kişinin enfekte olduğu belirtiliyor. Bilim insanlarının iddialarına göre coronavirüs ile enfekte olmuş ve hastalığı atlatmış kişiler yine aynı etmen ile enfekte olma riskiyle karşı karşıya.

Uzman görüşlerine göre bir kişinin hastalığı başarıyla yenmesi, o kişinin etmene karşı bağışıklık kazandığı anlamına gelmiyor. Hastalık atlatılsa bile aynı kişinin tekrar coronavirüs etmeni ile enfekte olma riski bulunuyor.

Remisyona giren kişi coronavirüs enfeksiyonuna tekrar yakalanabilir

Coronavirüs enfeksiyonu birden fazla defa tekrarlanabilir Tam Boyutta Gör

 

Business Insider kurumunun açıklamalarına göre teorik olarak bir kişi coronavirüs enfeksiyonuna birçok defa yakalanabiliyor, bu durum da salgınla mücadele eden sağlık çalışanları ve salgının kontrol altına alınması konusunda çeşitli zorluklara sebep oluyor.

Normal koşullar altında bazı hastalıklar açısından viral etmenlere karşı aşılanan veya viral hastalıkları geçiren kişilerin vücutlarında virüse karşı antikorlar üretiliyor ve üretilen antikorlar organizmayı gelecekte karşılaşacağı aynı etmene karşı koruma özelliği kazanabiliyor. Ancak Çin’li yetkililerin açıklamlarına göre 2019-nCoV etkeniyle enfekte olmuş bir organizmanın ürettiği antikorlar, yine aynı organizmanın tekrar enfekte olmasını önleyecek kadar güçlü değil.

Yetkililerin açıklamalarına göre tedavi görmüş veya gören hastalar için hastalık nüksü riski bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim