Anlık Bildirim

Citroen, Dünya Ralli Şampiyonası'ndan ayrıldığını duyurdu

Sebastien Ogier'in takımdan ayrılma kararı almasıyla lider pilotsuz kalan Citroen, WRC'den ayrılma kararını öne çekmek zorunda kaldı. Citroen, 2019 sonu itibariyle WRC'de mücadele etmeyecek.

Citroen, Dünya Ralli Şampiyonası'ndan ayrıldığını duyurdu Tam Boyutta Gör

2021 sonunda Dünya Ralli Şampiyonası’ndan (WRC) ayrılacağını duyuran Citroen, bugün yapılan sürpriz bir açıklamayla bu kararını öne çekti. Citroen, önümüzdeki yıl WRC’de mücadele etmeyecek.

Citroen’in açıklaması, dünya şampiyonu Sebastien Ogier’in takımdan ayrılma kararı almasının ardından geldi. Ogier ve takım arkadaşı Esapekka Lappi’nin anlaşmalarının bitmesine daha bir sene vardı. Fakat zor bir sezon geçiren Ogier’in takımdan ayrılma kararı alması, Citroen’in WRC’den daha erken ayrılmasına neden oldu. Ogier’in ise Toyota ile yoluna devam edeceği söyleniyor.

Markanın yaptığı açıklamada, “Sebastien Ogier’in takımdan ayrılmayı seçmesi nedeniyle WRC’den ayrılma kararı aldık” ifadeleri yer aldı. Citroen CEO’su Linda Jackson ise şunları söyledi:

Bunun olmasını istemezdik fakat Sebastien’in olmadığı bir 2020 sezonu hayal edemedik. Citroen Racing takımına tutkuları ve adanmışlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Citroen’in DNA’sı doğrudan ralliler ile bağlantılı. 102 galibiyet ve 8 üreticiler şampiyonluğu ile WRC tarihinin en başarılı markalarından biri olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4064 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
citroen, wrc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim