Anlık Bildirim

Çinli Nio, Avrupa'da satmak üzere daha ucuz elektrikli otomobiller üretmeyi planlıyor

Hem yeni modeller hem de batarya değişim istasyonlarıyla Avrupa çıkarmasına devam eden Nio'nun daha ucuz elektrikli otomobiller üretmek adına yeni bir fabrika kuracağı konuşuluyor.
Çinli Nio, Avrupa için daha ucuz elektrikli otomobiller üretecek Tam Boyutta Gör
Çinli otomotiv üreticileri, dünya genelindeki elektrifikasyon sürecinin sağladığı imkânlar doğrultusunda Avrupa'ya gözünü dikmiş durumda. Nio da bu doğrultuda hareket eden firmalardan biri ve gelen haberler şirketin Avrupa pazarı için yeni planları olduğunu gösteriyor.

Automotive News Europe'un şirkete yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Nio, Çin'de yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Ülkenin doğusundaki Chuzhou şehrlinde inşa edileceği belirtilen fabrikada Avrupa için daha küçük boyutlu ve daha ucuz elektrikli araçlar üretilecek. Üretilen araçlar Nio tarafından duyurulacak yeni bir marka altında satılacak.

Nio'nun halihazırda iki tane otomobil üretim fabrikası bulunuyor. Şirket bir yandan Avrupa'daki ürün gamını çeşitlendirmeye devam ederken diğer yandan batarya değişim istasyonlarının sayısını da artırıyor.

Nio'nun Avrupa'da sattığı modellerin fiyatı 50 bin ila 91 bin euro aralığında değişiyor. Müşterilerin bataryayı doğrudan veya abonelik sistemiyle satın alma tercihi de fiyat üzerinde doğrudan etkiye sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim