Anlık Bildirim

Çinli üretici Li Auto'nun yeni elektrikli minivanı görücüye çıktı

Çinli otomobil startup'ı Li Auto'nun geliştirdiği elektrikli minivan Li Auto Mega ile ilgili bilgiler ortaya çıktı. Aerodinamik tasarıma sahip araç bize hangi özellikleri sunuyor?

Çinli Li Auto'nun yeni elektrikli minivanı görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Çin'de minivan pazarına ilginin artmasıyla rekabet kışıyor. Son olarak Li Auto firması Li Auto Mega adındayeni bir minvan tanıttı. Bu araç Pekin merkezli startup'ın birkaç hibrit modelinin ardından ilk elektrikli aracı olma niteliğini taşıyor.

Aeorodinamik tasarım

Şirketin CEO'su Li Xiang sosyal medya hesabından aracın bazı fotoğrafını yayınladı. Fotoğraflarda ilk bakışta minivanın alışılmışın dışında aerodinamik bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Ön tampondan arka cama kadar uzanan kesintisiz bir çizgi şeklindeki dizayn dikkat çekici. Ayrıca ön camın altında Hyundai Staria'dan esinlenilmiş gibi görünen ince LED şerit ve tampona konumlandırılmış farlar göze çarpıyor.

Çinli Li Auto'nun yeni elektrikli minivanı görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Şirketin CEO'su paylaşımında takipçilerine aracın sürtünme katsayısını tahmin etmelerini istedi. Henüz şirket resmi olarak açıklamasa da yapılan tahminlere göre sürtünme katsayısı 0,21 cd gibi minivan segmentinde görülmeyecek bir değerde olabilir.

500 kW hızlı şarj

Aracın diğer özelliklerine baktığımızda batarya tarafında CATL tercih edilmiş. Qilin üçlü batarya paketi 500 kW'a kadar hızlı şarjı destekliyor. Böylesine yüksek şarj hızı, aracın sadece 22 dakika şarj ile 600 km yol yapabilmesine olanak sağlıyor. Bunun dışında minivan sofistike otonom sürüş özelliklerine de sahip. Bu bağlamda aracın üstünde lidara yer verilmiş.

Çinli Li Auto'nun yeni elektrikli minivanı görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Li Auto Mega resmi olarak Aralık 2023'de tanıtılacak, satışa ise Ocak 2024'de başlanacak. Başlangıç fiyatının ise günümüz kuruyla 68.363 dolar olması bekleniyor.

Kaynakça https://www.carscoops.com/2023/10/__trashed-10/ https://cnevpost.com/2023/10/18/li-auto-official-images-li-mega/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim