Anlık Bildirim

Çinli BYD, yeni hibrit modeli Destroyer 05'i tanıttı

Otomotiv devi BYD, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) modellerine bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Destroyer 05 isimli model, yakında Çin'de piyasaya sürülecek.

Çinli BYD, yeni hibrit modeli Destroyer 05'i tanıttı Tam Boyutta Gör

Çin'deki elektrikli (BEV) ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) satışlarını domine eden BYD, yeni modeli Destroyer 05'i geçen ay görücüye çıkarmıştı. Çinli üretici şimdi de otomobilin iç mekanını gösterdi.

BYD Destroyer 05'in uzunluğu 4780 mm, genişliği 1837 mm, yüksekliği 1495 mm ve aks mesafesi 2718 mm olarak ölçülüyor. Otomobilin tasarımı, şirketin yeni tasarım anlayışını yansıtıyor. Önde BYD'nin yeni logosu, LED farlar, yatay çizgilerden oluşan çerçevesiz ızgara ve dikey hava girişleri dikkat çekiyor.

BYD Destroyer 05'in yaşam alanı minimalist bir yaklaşımla dizayn edilmiş. Ekranlar, tablet ekran benzeri konsolun üzerine tutturulmuş. Sürücünün önündeki dijital gösterge panelinin boyutu 8.8 inç. Merkezde ise 15.6 inçlik devasa bir multimedya ekranı bulunuyor. Bu ekran dikey veya yatay olarak ayarlanabiliyor.

Çinli BYD, yeni hibrit modeli Destroyer 05'i tanıttı Tam Boyutta Gör

Konsolda fiziksel tuş bulunmuyor. Dolayısıyla kontrollerin tamamının bu büyük ekran üzerinden yapıldığını düşünebiliriz. Orta konsolda ise otomatik şanzıman, sürüş modu seçici, start-stop düğmesi ve bardaklıklar bulunuyor. Bunun yanında ambiyans aydınlatması ve entegre başlıklara sahip koltuklar göze çarpıyor.

Destroyer 05'te iki farklı şarj edilebilir hibrit sistem bulunuyor. Her iki versiyonda da içten yanmalı motor olarak 110 beygirlik 1.5 litre benzinli ünite görev yapıyor. Versiyona göre bir veya iki elektrik motoruna sahip olan araçlar toplamda sırasıyla 179 beygir veya 197 beygir güç sunuyor. İki farklı batarya seçeneği de Çin'deki ölçümlere göre sırasıyla 55 km veya 120 km saf elektrikli sürüş menzili sağlıyor.

BYD Destroyer 05'in fiyatı henüz belli değil. Ancak Çin'deki kaynaklara göre 120.000 ila 150.000 yuan arasında olacak. Yani güncel kurla 246 bin lirayla 310 bin lira arasında olacağını söylemek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim