Anlık Bildirim

Türkiye Uzay Ajansı, Çin roketinin nereye düştüğü hakkında açıklama yaptı

Çin roketi düştü mü? Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Çin roketinin nereye düştüğünü açıkladı. Peki Çin roketi Türkiye'ye mi düştü? İşte roketin ne zaman, nereye düştüğü ile ilgili ayrıntılar:
Çin roketi düştü mü? Tam Boyutta Gör
Türkiye Uzay Ajansı (TUA)i Çin tarafından fırlatılan ve kontrolden çıkan Long March 5B roketin düşüşü hakkında bir açıklama yaptı. TUA’nın Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) tarafından edindiği bilgi doğrultusunda “Çin roketi nereye düştü?” sorusunu yanıtladı.

Çin roketi nereye düştü? 🚀

Çin roketi, 4 Kasım saat 13.08’de Pasifik Okyanusu’nda  101,9 derece Batı Boylamı ve 9,9 derece Kuzey Enlemi civarında suya düştü. Çin roketi görselde belirtilen yere düştü.

Çin roketi nereye düştü harita Tam Boyutta Gör

Pasifik Okyanusu nerede? 🗺️

Pasifik Okyanusu Asya, Amerika ve Okyanusya kıtaları arasında yer alıyor. Dünyanın en büyük okyanusu olma özelliği taşıyor.

Türkiye Uzay Ajansı, roketin atmosferden girişi esnasında üzerinde yer alan cihazlarının çoğunun imha edildiği doğrulandı. Bu da 23 tonluk roketin atmosferden geçişinde parçalanarak yük kaybettiği anlamına geliyor.

Çin roketi canlı takip edildi 🚀

Long March 5B roketi, nereye düşeceğinin kesin olmaması nedeniyle dünya genelinde büyük endişe yarattı. Milyonlarca kişi, Çin roketi canlı takip yayınlarını seyrederek roketin düşüşünü canlı izledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim