Anlık Bildirim

Çin, Koronavirüs salgını ile mücadele için drone kullanmaya başladı

Dünya genelinde büyük bir panik ve korkuya neden olan Koronavirüs salgını, Çin hükümetini yeni önlemler almaya itti. Ülke hastalıkla mücadele için drone kullanımına başladı.

Çin, Koronavirüs salgını ile mücadele için drone kullanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Çin, korku salan Koronavirüs salgını ile mücadele etmek için her türlü yöntemi kullanmaya başladı. Bunlardan birisi de Guandong eyaletindeki Shenzhen şehri üzerinde uçmaya başlayan drone'lar.

Çin farklı yöntemler deniyor

Çinli yetkililer, hoparlör entegre ettikleri drone'ları, insanların yüz maskelerini mutlaka takmaları ve Koronavirüs salgınından nasıl korunacakları konusunda uyarılar yapmak için kullanıyorlar. Ayrıca birçok drone'da da QR kodlarının yer aldığı göze çarpıyor. Bu kodların ise cep telefonu ile okutulması durumunda, o kişinin sağlık durumunun kayıt altına alınması sağlanıyor.

Çin, Koronavirüs salgını ile mücadele için drone kullanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgınından şu ana kadar 1.527 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, 67.091 kişinin de bu virüsten etkilendiği belirtiliyor. Bildiğiniz üzere dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Mobil Dünya Kongresi 2020 de Koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilmişti. Virüsün ne zaman kontrol altına alınabileceği ise muamma.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim