Anlık Bildirim

Çin, Koronavirüs nedeniyle Tesla'dan Şangay fabrikasını kapatmasını istiyor

Son günlerde Çin'de patlak veren Koronavirüs, dünya devi şirketlerin üretimlerini de etkilemeye başladı. Gelen haberlere göre fabrikası kapatılması istenen son şirket Tesla oldu.

Çin, Koronavirüs nedeniyle Tesla'dan Şangay fabrikasını kapatmasını istiyor Tam Boyutta Gör

Ülkemizde de gündemden düşmeyen Koronavirüs salgını konulu haberler, birçok teknoloji şirketini de etkilemiş durumda. Dünyanın önde gelen teknoloji üretim tesislerinin Çin merkezli olması, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin üretim sürecine de olumsuz yansıdı.

Süre uzayabilir

Tesla yöneticilerinin açıkladığı üzere, Çin hükümeti Koronavirüs salgını sebebiyle, şirketin Şangay'da faaliyet gösteren üretim tesisinin kapatılmasını istiyor. 9 Şubat tarihine kadar kapalı kalması istenen Tesla Şangay fabrikasının, Model 3 üretiminde bir buçuk haftalık gecikme yaşanmasına ve şirketin 2020 yılı ilk çeyrek karlılığına da olumsuz olarak etki yapacağı belirtildi.

Çin, Koronavirüs nedeniyle Tesla'dan Şangay fabrikasını kapatmasını istiyor Tam Boyutta Gör

Elektrikli otomobil üreticisi, geçen yılın sonunda Şangay fabrikasında üretilen ilk araçları teslim etmeye başlamıştı. Çin'de büyüyen elektrikli araç pazarında iyi bir pay kapmayı amaçlayan Tesla'nın planları Koronavirüs salgını nedeniyle biraz sekteye uğrayacak diyebiliriz. Arama devi Google da dün yaptığı açıklama ile birlikte, Çin ofislerini geçici olarak kapttığını duyurmuştu. Eğer Koronavirüs salgını kontrol altına alınamazsa, dünya devi şirketlerin üretim tesisleri ve ofisleri daha uzun bir süre kapalı kalabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim