Anlık Bildirim

Çin devleti internet algoritmalarının olumlu yorumları öne çıkarmasını istiyor

Tavsiye algoritmalarını kullanan Çinli internet firmaları bundan böyle devlet politikalarını eleştiren içerikleri değil olumlu olarak yapılan içerikleri öne çıkaracak.

Çin devleti internet algoritmalarının olumlu yorumları öne çıkarmasını istiyor Tam Boyutta Gör

Çin devletinin kendi vatandaşlarına uyguladığı politikaların ülke içerisinde eleştirilmesi kesinlikle yasak ve eleştirenlerin sonu çok da iyi bitmiyor. Uluslararası toplumun eleştirilerine karşı da Çin çok sert tedbirler alıyor. Mesut Özil örneğinden hatırlayacağımız gibi Çin elindeki tüm internet imkanlarını kullanmaktan çekinmiyor. Şimdi yeni bir program başlatıldı.

Sonu yok

Çin Siber Uzay Bakanlığı tarafından ülkenin internet firmaları için hazırlanan yeni bir düzenleme, tavsiye algoritmalarının Çin devlet politikaları ile ilgili olumlu yorumları öne çıkarmasını şart koşuyor.

Düzenlemeye göre ulusal güvenliği tehdit eden, devlet sırlarını sızdıran, ulusal bütünlüğü bozmaya çalışan ve devlet otoritesini zayıflatmaya çalışan yorumların ise kesinlikle engellenmesi isteniyor. Yani kesinlikle statükonun karşısında durulmayacak.

Wiebo, Baidu, RenRen gibi pek çok sosyal medya uygulaması Çin’e özel hizmet verdiği için sansür ağırlıklı olarak ülke çapında gerçekleşiyor ancak TikTok gibi pek çok global uygulama mevcut. Bunlarda da bir takım engellemeler yapıldığı pek çok şikayette konu edilmişti. Yeni düzenleme 1 Mart itibariyle devreye alınacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3026 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, china sensorship ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim