Anlık Bildirim

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama:

Aliexpress vb. Çinli sitelerden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar koronavirüs riskinden dolayı tedirginlik yaşıyor. Kargo yoluyla veya cansız nesne aracılığıyla korona virüsü bulaşır mı?

Çin'den gelen kargoyla koronavirüsü bulaşır mı? Profesörden açıklama: Tam Boyutta Gör

Çin’i etkisi altına alan ve dünya için büyük bir sağlık tehdidi olan 2019-nCoV koronavirüsü, Çin’den alışveriş yapmayı düşünen müşterilerin kafasında bazı soru işaretleri oluştu. Çin’den Türkiye’ye sipariş vermek isteyen veya yeni üretilen Çin malı bir ürünü kullananlar virüsün Çin’den Türkiye’ye bu şekilde gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

NTV’ye açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Eraksoy, bu konuya açıklık getirdi.

Virüsler kargoyla bulaşmaz

Prof. Dr. Haluk Eraksoy, “Yeni tip corona virüs kargoyla da taşınabilir mi, Çin'den gelen paketlerden de virüs bulaşır mı?” sorusuna; “Koronavirüsler, diğer virüsler gibi, aktivitelerini ancak insan ya da hayvanların canlı hücreleri içinde sürdürebilirler. Virüsler kuru ortamlarda çok kısa bir sürede aktivitelerini yitirirler. Bu nedenle virüslerin nemli olmayan cansız nesnelerin yüzeyinde varlıklarını sürdürmeleri mümkün değildir. Bazı bakteriler kuruluğa uzun süre dayanabilir ve canlılıklarını sürdürebilir. Virüsler ise hücre dışı kuru ortamlarda aktivitelerini çok çabuk yitirir. Bir virüs, infekte bir insanın çıkartılarıyla cansız bir eşyaya bulaştığı takdirde, aradan geçecek birkaç saat bile aktivitesini yitirmesi için yeterlidir. Böylece o virüs artık başka bir insana geçemez.” yanıtını verdi.

Prof. Dr. Haluk Eraksoy, koronavirüsün kargoyla veya cansız nesnelerle bulaşmayacağını ifade ediyor. Yine de Çin’de ortaya çıkan bu virüs hakkında tedbirli olmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15671 kez okundu.
77 kişi, toplam 89 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüsü, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim