Anlık Bildirim

Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu

Bilim insanları Çin'in güneyindeki yarasalarda insanlığı tehdit eden beş virüs keşfetti. Bu virüslerden biri olan BtSY2, COVID-19 ile benzerlikler taşıyor.      
Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu Tam Boyutta Gör
Yunnan Enstitüsü'ndeki araştırmacılar yarasalarda insanlara bulaşabilen beş 'endişe verici' virüs keşfetti. Çalışmanın ön baskısı bioRxiv arşivinde yayınlandı.

Tüm virüsler zoonotiktir, yani bir türden diğerine bulaşabilirler. Genel olarak, bu tür patojenler insanlar için risk oluşturmaktadır. Araştırmacılar, virüslerden biri olan BtSY2'nin SARS-CoV-2 (COVID-19) ile benzerlikler taşıdığını ve bu nedenle hayvandan insana bulaşma olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor.

Araştırmada "SARS-CoV-2'ye benzer yeni bir rekombinant koronavirüs de dahil olmak üzere, insanlar veya çiftlik hayvanları için patojenik olabilecek beş virüs türü tespit ettik. Çalışmamız türler arası virüs bulaşmasının yaygınlığını vurgulamaktadır." ifadeleri yer alıyor.

Çin'deki yarasalarda COVID-19 benzeri virüsler bulundu Tam Boyutta Gör

Aynı kişiye birden fazla virüs bulaşabilir

Araştırmacılar, Çin'in güneyindeki Yunnan eyaletinde 15 türden 149 yarasanın rektumundan örnekler aldı. Çalışmaları sırasında beş virüsün DNA'sını dizilemeyi başardılar. Endişe verici olan, bir kişiye aynı anda birden fazla virüsün bulaşabilecek olması.

Uzmanlar, virüs salgınlarının çoğunun yarasalarla temas eden insanlar veya evcil hayvanlardan kaynaklandığını söylüyorlar. Bilim insanları gelecekteki salgınları önlemek için virüsler üzerinde daha fazla çalışma yapılması konusunda hemfikir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim